Szilvásvárad

Szilvásvárad azon kevés települések közé sorolható, melyek a természet oly sok csodáját és szépségét őrzik. A Szalajka-völgy önmagában a látnivalók sokaságát kínálja a pihenni, túrázni vágyóknak. Hazánk egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Az ide látogatók élvezhetik a csodás környezetet, a friss, tiszta levegőt, és a nyugalmat. A völgyben sétálva, útközben számos csordogáló patakot, vízesést, pisztrángos tavat csodálhat meg az arra járó. Az idősebb vagy elfáradt kirándulók akár lovaskocsival, túrakocsival, vagy akár a kanyargós erdei vasúton haladó kis vonattal is feljuthat a völgybe, ami kiválóan alkalmas pihenésre, vagy piknikezéshez akár.

Továbbá Szilvásvárad ad otthont a világhírű lipicai ménesnek is. A törzsménistálló, a kocsimúzeum, és a lovastörténeti kiállítás, mind azok közé tartozik amit érdemes megtekinteni az ide utazóknak.

Az Ősember-barlang, a múzeumok, is elengedhetetlen részei a kirándulásnak. Egy ösvény vezet fel az Istállóskői barlanghoz. A keskeny hegyi gyalogúton érdemes vigyázni azért. A barlang feltárását 1911-ben kezdték meg. A számos leletek között találhatóak barlangi medve, tundraszarvas, ősbölény csontok, kő- és csonteszközök is, melyek a völgyben található Orbán háza múzeumban láthatóak. Ezenkívül a Bükkbe vezető tanösvény végén magasodó Millenniumi Kilátó, hely- és őstörténeti kiállítás is akad még.

A túra után lefelé haladva ha megéheznének a látogatók, megkóstolhatják a helyi éttermek pisztrángételeit, amelyek mellé az Egri borvidék kiváló borait ihatják. Emellett a számos kis büfék és árusok is széleskörű kínálattal várják az embert, így nem kell aggódni hogy éhesen hagyják maguk mögött a települést.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás