Kezdőlap / Szőrtelenítés / Szőrtelenítési módok

Szőrtelenítési módok

A szőrtelenítés kényes téma, hiszen ott van a szőr, ami ránk maradt az evolúció során, de mit is kezdjünk vele? A nőktől a társadalom elvárja, hogy a lábát, hónalját szőrtelenítse, az intim szőrzet már csak a partnerre tartozik. A bikinivonalat viszont illik leszedni, hiszen a strandon senki se akar kikandikáló szőrszálakkal találkozni.
Legnépszerűbb mód a borotva, hiszen fájdalommentes, viszont a pengék élesek, egyszerű megvágni magunkat, a szőrtüszők begyulladhatnak, a hatás egyáltalán nem hosszú idejű, pár nap múlva már kezdenek látszani a visszanövő szőrszálak. A másik meg, hogy borotválás során megerősödik a szőr és még erősebb nő vissza.
A gyantázás fájdalmas, viszont hosszú távú, 3-4 hétig nem nő vissza a szőr. Már az első gyantázás után látszik, hogy lassabban és ritkábban nőnek vissza a szőrszálak. A fájdalom meg mindenkinél más, attól is függ főleg, hogy előtte borotválta e.
Vannak szőrtelenítő krémek, habok. Ezt is sokan szeretik, mert nem fáj. Csak felkenik, várnak vele, majd lemossák és lejön a szőr. Viszont a legfelső hámréteget is leszedi, így nem igazán egészséges. Valaki allergiás lehet rá, így ajánlatos első használat előtt próbát tenni.
Epilálás: Hatása több hét lehet, viszont fájdalmas, sokáig tart és hangos is. Pici csipeszekkel tépkedi ki a szőröket. Valaki ezt nem bírja elviselni.
Elektromos epiláció: Végleges szőrtelenítési módszer, viszont fájdalmas. Egy tűvel gyenge áramot vezetnek a bőr alá, ráadásul minden szőrszálnál külön-külön. Többször meg kell ismételni és a kényes testrészeknél nem vállalják, mert túl fájdalmas lenne. Ű
Lézeres kezelés: A lézer elroncsolja a szőrhagymákat. Sebképződés, égés, pigmencia gyakran előfordul a kezelés során.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Hozzászólás