Kezdőlap / Szőrtelenítés / Szőrbenövés

Szőrbenövés

Gyakori jelenség, hogy nem csak a folyamatosan és gyorsan növő szőrszálakkal kell állandóan megküzdenünk, hanem szinte minden szőrtelenítés után is biztos, hogy van néhány olyan szőrszál is, mely nem képes megfelelően előbújni újranövekedésnél.

A jelenség borotva használatakor is előjöhet, mégis a leggyakoribb gépes, csipeszek használata után, ugyanis ilyenkor – a borotvával ellentétben – nem távolítjuk el a bőr legfelsőbb vékony rétegét, csak a szőrszálat csippentjük ki, ami azért probléma, mert így az arra hajlamosoknál a felső bőrréteg megvastagodhat. A megvastagodott bőrréteg pedig sokszor nem hagyja előbújni a még gyenge szőrszálakat. A szőrbenövés nem pusztán esztétikailag romboló, de be is gyulladhat, ami nem várt fájdalmakkal és fertőzésekkel is járhat.

A benőtt szőrszálak eltávolítása nem egyszerű feladat, főleg nem akkor, ha dúsabb, erősebb szőrzetűeknél fordul elő, mert ott akár tucatnyi szőrbenövéssel is találkozhatunk. Nem feltétlenül az a jó megoldás, ha elkezdjük faragni a bőrünket, hogy kihalásszuk a szőrszálat, mert komolyan megsérthetjük a bőrt, illetve erősebb vérzéssel is járhat, a fertőzésekről ne is beszéljünk – anyajegyen levő szőrszálat egyáltalán ne próbáljunk meg kifaragni!

Ha csak egy-két benövésről beszélünk, akkor a leghatásosabb, ha az adott bőrfelületet megpuhítjuk (borogatással, radírral, hidratálás krémekkel), majd így steril tűvel, vagy csipesszel az eltávolítás már egyszerűbb. Ha mindez nem megy, nem erőltessünk semmit, keressük fel kozmetikusunkat. Ahhoz, hogy ne alakuljon ki újra szőrbenövés, használhatunk erre a célra kitalált szőrbenövő gátló folyadékokat, krémeket is. Ha pedig ez sem segítene, és ha megengedhetjük magunknak ezt a luxust, akkor hagyjuk meg a szőrzetet. Férfiak esetében ez nem lehet probléma, főleg ha az arcról van szó, a borosta divatos. Nőknél már bonyolultabb a helyzet, hiszen náluk elvárás a sima bőr. Nem egyszerű.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply