Kezdőlap / Szőrtelenítés / A férfi és a szőrtelenítés

A férfi és a szőrtelenítés

Itt a nyár, előkerülnek a fürdőruhák, a férfiak a fürdőnadrág után nyúlnak a fiókba, a nők pedig bikini után kutatnak. Nem is lehet máshogy elviselni ezt a rekkenő hőséget, irány a vízpart. Ahhoz azonban, hogy kompatibilisek legyünk a fürdőruhával és a vízparttal nem árt, ha kicsit előkészítjük testünket arra, hogy másokat is megörvendeztessünk a látványával, és most a szőrtelenítésre gondolok.

A férfiak ebből nem nagyon csinálnak problémát, egy-két helyen ahol illendő és higiénikus, ott lekapják a nem odavaló szőrszálakat, igény szerint az arc vagy baba popsi simaságú, vagy megmarad a borosta, de itt általában ki is fújt a dolog. A nők helyzete azonban nem ilyen egyszerű, ráadásul a génektől függően könnyebb-nehezebb arcot kell vívni szinte az egész testet beborító szőrszálakkal. Mégis felmerülhet a kérdés, akkor most melyik nemnek nehezebb? Nézzük a férfiak helyzetét.

Hosszú évszázadokig a szőrzet volt a férfiasság jele, egyértelmű. A lurkók tizenévesen akár naponta a tükör előtt vizsgálták testüket, vajon jönnek-e azok a kívánt szőrszálak. A bozontos mellkas, a bajusz, mind a férfi védjegye. Napjainkra ez megváltozott, évek óta a csupasz csávó a divat, bár az utóbbi időkben mintha kezdeni csillapodni ez a dolog. Míg a nőknek tulajdonképpen kötelező jellegű a szőrtelenítés, ma mégis azt mondhatjuk, hogy aktuális divat ellenére a férfi választhat.

A hónalj szőrzete az egyik leggyakoribb kérdés, általában minden férfi és nő is rávágja, hogy az csak jó mindkét nemnek, ha megválik tőle. sok funkciót kitalált mára tudomány a hónalj szőrzetének, mégis az a legvilágosabb, hogy leginkább az izzadtság párologtatásáért felel. Tehát akit vastagabb szőrzettel áldott meg a sors, annak az izzadással is jobban meggyűlik a baja? Gyakorlatban azt kell mondani, hogy igen. Mindemellett a szőrtelenítés melletti érv továbbá a higiénikusabb, tisztás megjelenés, frissebb érzet, valamint egyes sportágakban szinte kötelező.

Ha a hónalj szőrzet eltávolítása mellett döntünk nem muszáj állandóan kozmetikushoz járnunk, főleg, ha egy férfi számára az kellemetlen volna. A művelethez nem kell szakember. Egyszerű, ha ehhez a művelethez külön borotvát vásárolunk, és fürdés után borotválunk – a bőr és a szőrzet ekkor puhább. A művelethez akár egyszerű borotvahabot is használhatunk, viszont a testápolót ne felejtsük el a borotválás után, a hidratálás és a bőr nyugtatása nagyon fontos.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply