Kezdőlap / Szőrtelenítés / Borosta pro és kontra

Borosta pro és kontra

A férfi arcápoláshoz szorosan kapcsolódik az arcszőrzet karbantartása. Ma, az ápolt megjelenés – főleg a divatos menedzserszakmákban – nagyon fontos, melyhez hozzákapcsolódik az arc is, hisz arcunk valamilyen szintig saját személyiségünk tükre is.

A férfi arcápolásnál újra is újra előkerül a borotválkozás, illetve az arcszőrzet egyéb kérdései; most szedjük vagy ne, legyen puha, vagy szúrjon kissé, szedjük le teljesen vagy hagyjuk meg a szakállt, bajuszt, pajeszt, és még megannyi más kérdés.

Igazságot nem nagyon lehet az ügyben tenni, ezt már most le kell szögezni. Ma a fiatalabb korosztályt a média és a divat egyértelműen befolyásolja, közülük sokan biztosan birka módjára követik a trendeket; ha egy újság azt mondja, hogy a kecskeszakáll a divat akkor nem borotválkoznak hetekig, de amint meglátnak egy riportot, hogy a sima arc a férfias akkor függetlenül a személyiségüktől neki állnak bőszen szőrteleníteni.

Az idősebb korosztály értelemszerűen már tapasztaltabb, bizonyára kikísérletezték már az idők folyamán, hogy nekik mi vált be, és valószínűleg keveset foglalkoznak a trendekkel és a divatdiktátor sztárokkal. Számukra a praktikum a lényeg és az, hogy kedvesük hogyan szerette meg.

De akkor most melyik a jobb? Borotváljuk baba popsi simára arcunkat, vagy hagyjuk meg? A választ elsősorban mi magunk határozzuk meg és a döntést sémiképp sem az aktuális divat határozza meg, persze lehet kísérletezni, mi áll jól, sosem lehet tudni, de az egyéniséget találjuk meg. Ezen túl fontos, hogy bőrünk bírja-e. Az érzékenyebb bőrűek lehet a borotvát nem bírják és kiütésesek lesznek, míg a másik tábor pedig nem bírja a borostát, mert viszket és kényelmetlen.

A párunk szava is fontos lehet, kérdezzük meg, nem zavarja-e a borosta, ritka, de akár válóok is lehet, ha kedvesünk megelégeli szúrós orcánkat, illetve munkahelyünkön is nem árt megtudakolni, hogy mennyire fér bele a borosta, vagy a szakáll – bár vannak olyan munkahelyek, ahol túlléptek a dolgon és rájöttek, hogy az ápoltságot nem az határozza meg, hogy valaki három napja nem borotválkozott…

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

1 hozzászólás

  1. Soós Milán

    Mindenkinek más és más tetszik, áll jól. Ahhoz kétség sem fér, hogy a borosta, szakáll egyre divatosabbá válik. Ma már a borosta nem az ápolatlanságra utal, hanem sokkal inkább a trendiségre. Van egy jó cikk, ahol a különböző fazonokat mutatták be, és azt, hogy hogyan kell őket ápolni, kinek ajánlják. Én évek óta borostás vagyok, ápolom is rendszeresen arcbőröm, szőröm, de én is hasznos infót találtam itt.:http://igenyesferfi.hu/borotvalkozas/2015-legnepszerubb-szakallstilusai.php

Leave a Reply