Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Szülés utáni depresszió.

Szülés utáni depresszió.

A szoptatással alakul ki a baba-mama között egy olyan elszakíthatatlan kötelék, amelyre az egész gyermekkor épül. Egészséges fejlődése szempontjából a legjobb amit tehet az édesanya, ha szoptatja csecsemőjét. Az anyatejes táplálkozás nem csak a babának lesz tökéletes megoldás, hanem Önnek is, hiszen a terhesség alatt felszedett kilóktól így könnyedén megszabadulhat. Az anyatej rengeteg zsírt tartalmaz, amit a szervezet állít elő a baba számára az anya tartalékaiból.
A szoptatás bár a legtermészetesebb dolog egy édesanya életében, mégis nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Amennyiben bizonytalan a szoptatás milyenségével, vagy kétségei vannak afelől, hogy megfelelően végzi el, kérdezze meg a körzeti védőnőt,
aki készséggel áll a rendelkezésére.
Nagyon fontos a pihenés! Nem véletlenül hangoztatják a nagymamák, orvosok, szülésznők és nem utolsósorban a védőnők, hogy amíg a baba alszik etetés után, az anyának is pihennie kell! A szoptatással az anya energiát veszít (ezáltal szabadul meg a kilóktól), tehát etetés után az anya is vegyen magához táplálékot. A megfelelő étel kiválasztása és evés után, feküdjön le legalább 15-20 percre. Meglátja ez a pihenés jótékony hatással lesz a nap folyamán további feladatok optimális ellátására. Amennyiben megtagadja magától ezt a regenerálódási folyamatot, energiája elfogy, türelmetlen lesz, rendkívül nehezére esik a dajkálás, szoptatás és úgy érzi majd, hogy vége a világnak. Azok a nők, akik nem figyelnek eléggé a pihenésre, kimerültséghez vezet az út. Ez a kimerültség, amennyiben a későbbiekben sem küszöbölik ki ezt a hibát, depresszióhoz vezethet.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanítsuk meg gyermekünket helyesen beszélni?

Amikor a kisgyerek kezdi felfogni a nyelvtan bonyolultabb formáit is, ismételjük el azt, amit mondott, …

Leave a Reply