Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Sorozatok / Született feleségek

Született feleségek

A Született feleségek (Desperate Housewives) egy amerikai televíziós sorozat, mely az Egyesült Államokban 2004-ben indult útjára, azóta meghódította az egész világot. Népszerűségét mi sem tükrözi jobban, hogy már a 8. évadnál járnak. Műfaját nagyon nehéz lenne meghatározni, mert egyszerre drámai, de komikus, megfűszerezve olyakor krimibe illő elemekkel, máskor pedig vetekszik egy szappanoperával.
A történet középpontjában a Lila akácköz névre keresztelt külvárosi utcácska és lakói állnak. Itt él ugyanis 4 főhősünk, akik mindent megbeszélnek egymással, és bár teljesen eltérő személyiségek, valami mégis összetartja őket. Barátság, lojalitás, kitartás, hűség, szeret, támogatás fűzi őket össze. Egyikük igazi született feleség: gondos háziasszony, igazi családanya, szerető feleség. Másikuk egy elkényeztetett, luxushoz és csillogáshoz szokott ex-modell. A harmadik egy lányát egyedül nevelő rajztanár. Negyedik asszonyunk karrierjét feladva otthonába bezárva neveli az egyre több gyerekét. Az ő történetüket meséli el az öngyilkosságot elkövetett közös barátnőjük. Szerelmek szövődnek, és házasságok futnak zátonyra, majd köttetnek újabb elköteleződések. Új barátságok szövődnek, míg régi kapcsolatok mennek tönkre. A problémák sorra ütik fel a fejüket, amikre egyedül, vagy összefogva, de megoldást kell találni.
A látszat csal, és a gyönyörű házak, a csodás kertek, a barátságos emberek mind csak a felszín. A valóságban titkokkal övezett hely ez, ahol előbb utóbb mindenről kiderül az igazság, és semmi sem maradhat eltitkolva. Gyilkosságok, ármánykodások, bosszú. A szereplők jönnek-mennek. Nem egyszer börtönbe. Aztán időről időre felbukkannak régi, már-már elfeledett szereplők, csak hogy tovább borzolják a kedélyek. Ami állandó? Az élmény. A humorral vegyített, életszerű szituációk nyújtotta kikapcsolódás.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Casinó

Idestova húsz esztendeje dédelgette a sorozat ötletét Szurdi Miklós rendező, akinek olyan sikersorozatok fűződnek a …

Hozzászólás