Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Táborozás felnőtt fejjel?

Táborozás felnőtt fejjel?

Focitábor vagy tánctábor? Kézműves tábor vagy angol tábor? Fotós tábor vagy színjátszó tábor? Se szeri se száma a gyerekek számára meghírdetett táboroknak. Persze a gyerkőc a legtöbb helyre szívesen menne, főleg ha a barátok is mennek. Csak a pénztárcánk szab határt az elképzeléseknek.

Persze még emlékszünki mi is, amikor gyerek fejjel készültünk a nagy kalandra és amikor véget ért az 1 vagy 2 hét, már alig vártuk, hogy legközelebb is menjünk. Most pedig felnőtt fejjel sajnáljuk, hogy már kinőttünk ebből a dologból, de hát nincs mit tenni, az idő elszaladt. Vagy mégis van megoldás?

Ha van olyan hobbink, melynek kapcsán tartozunk egy közösséghez, akkor nincs veszve az ügy. Ha a közösség vezetője még nem szervezett felnőtt tábort, akkor vessük fel neki az ötletet. Nagy valószínűséggel mások is szívesen csatlakoznak majd a kezdeményezéshez. Kezdetben lehet ez egy hétvége is valahol, aztán ha nagy a siker, lehet bővíteni az időt.
A felnőtt táborok szervezésénél érdemes odafigyelni azokra az igényekre, melyek a gyerekeknél nem feltétlenül jelennek meg. (2 ágyas szobák, külön zuhanyzó a szobához stb.)

Legjobb példa egyébként a felnőtt táborok szervezésére a tánciskolák által szervezett tánctáborok. Itt a napi program egy része adott, hiszen a közös érdeklődés a tánc. A másik rész azonban legtöbbször csapat és egyéni játékokból valamint buliból áll, így mindenki megtalálhatja azt, ami őt a legjobban leköti. Unatkozni biztosan nem fog senki!

Szóval, ha felébredt a kedves olvasóban a táborozási vágy, akkor érdemes minél előbb belevágni a szervezésbe, így talán még idén nyárra is összehozható valami!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajógyári-sziget ,vagy ahogy ma ismerik Fesztivál- sziget

A Hajógyári -sziget a Duna hordalékából jött létre, az 1651. és az 1654. folyamkilométer között. …

2 hozzászólás

  1. tornyosikrisz

    Én gyermekkoroban nyaranta 2-3 táborban is voltam mindig… régi szép idők, nincs jobb a táborozásnál, az ember otthonhagyja a gondokat, szülőket, sulit, mindent és csak a barátok, a buli, a pihi van hetekig :D Ezek a felnőtt táborok is izgalmasnak tűnnek :)

  2. Izgalmas? Azaz! Meg bulizós meg fárasztó! És felejthetetlen élményekkel teli.:)
    Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni! Utána meg úgyse hagyja ki az ember!:)

Leave a Reply