Tapolca

A Veszprém megyében található Tapolca igen népszerű város. Sokan a Dunántúl legromantikusabb városának tartják. Kialakulását, és népszerűségét az ott található vizeknek köszönheti, ebből adódik az is, hogy szlávul a neve is hévizet jelent. Számtalan barlangrendszer található alatta, melyeket a karsztvizek a mai napig formálnak. A város leghangulatosabb pontja a Malom-tó, melynek partján még ma is működik egy malom. Az arra járók gyönyörködhetnek a lezúduló víz, és a malom kerekének forgásában. Mindemellett a település leglátogatottabb része a gyalogszerrel, vagy csónakkal bejárható Tavas-barlang. Ám nem elhanyagolható a tapolcai forgószínpadnak nevezett körkép sem, mely csodálatos látványt biztosít. Például a tanúhegyek látványa teljesen egyedülálló, és lélegzetelállító szépségű. Az utazás során mindenképpen érdemes megtekinteni.
Az idelátogatók romantikus sétákat tehetnek, barlangokban sétálhatnak, csónakázhatnak, és pihenhetnek. Vendéglői hangulatos kialakítással várja a turistákat, odalátogatókat.
Azonban nem csak természeti szépségei miatt érdemes idelátogatni, ugyanis több rendezvény is ebben a faluban kapott otthont. Ilyen például a zenei esti korzó, mely a belváros értékmegőrző rehabilitációjának a része. De találunk még itt tavaszköszöntő fesztivált, és különböző kulturális bemutatókat.
Az ide látogatók a tájra jellemző finom borokat kóstolhatnak, és neves pincészeteket látogathatnak, és mellé a környékre jellemző ételeket ehetnek. Az itt lakó emberek vendégszeretők, és közvetlenek a turistákkal.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Lillafüred Magyarország Észak keleti részén található Miskolc tőszomszédságában. Mind a testnek mind a léleknek felüdülés …

Hozzászólás