Kezdőlap / Önismeret / Kommunikáció / Technika- A kommunikáció gyilkosa

Technika- A kommunikáció gyilkosa

Egyre több kapcsolat kerül veszélybe a személyes, verbális kommunikáció hiánya miatt.
A Párok sms-ben, e-mailben vitatják meg kapcsolatuk kérdéseit, és egyre kevesebb időt szánnak a személyes beszélgetésekre.
Eltávolodunk egymástól, és naphosszat csak a közösségi oldalakon lógunk, ott éljük meg a társasági életünket.
Akadnak olyanok is, akiknek 1000-nél is több ismerősei vannak, noha a virtuális „barátok” közül nem ismernek 50-nél többet, sőt, személyesen nem is beszélgetnek…
Az ilyen, és ehhez hasonló ismeretségek haszna erősen vitatható, és még inkább hozzájárulnak ahhoz, hogy kialakuljon egy bizonyos függőség.

A legtöbb ember számára – szerencsés esetben – elég 1-2 óra az ilyen oldalakon, majd a gépet kikapcsolva élik tovább valós életüket.
De akadnak olyanok is, akiknek csupán virtuális barátai vannak, az efféle emberek nehezebben illeszkednek be a társadalomba, munkahelyükön is inkább visszahúzódnak, mivel kerülik a társaságot.
Az ilyen viselkedés, amennyiben nem tesznek ellene, kóros személyiség-torzulásokkal is járhat, amelyek különböző mentális problémákat okozhatnak.
Kétségtelen, hogy a közösségi oldalaknak is megvan a maga hasznuk, pláne ha a világ másik végére költözött szeretteinkkel óhajtjuk tartani a kapcsolatot, de – mint az életben mindenben,- itt is meg kell találnunk azt a bizonyos arany középutat, és mértékkel használnunk őket!

Bár kellemes lehet kedvenc fotelünkben ülve chat-elni a barátokkal, viszont semmi sem fogható egy kellemes, meghitt baráti beszélgetéshez, egy finom borral a kezünkben, miközben kedvenc sütinket majszoljuk…

Ezt mindenképpen olvasd el!

Verbális és non verbális kommunikáció

Legfontosabb kommunikációs eszközünk a nyelv. Ez mind a beszélt, mind az írott nyelvre érvényes, feltéve, …

Leave a Reply