Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Természetesen az allergia ellen!

Természetesen az allergia ellen!

Már a csapból is az allergiák, azok okozói, és elszenvedői valamint a kezelések gyógyszerei folynak. Az utóbbi néhány évben a megbetegedettek száma óriási növekedésnek indult, de szerencsére mára már az orvosok is kezdik elismerni, hogy ennek nem csak az allergén a kiváltója. Az allergiások életét megnehezíti a stressz okozta savtúltengés, a méreganyagok lerakódása, a környezeti szennyeződések. Minden zavaros a mai világban, az immunrendszerünk is nehezen viseli ezt az állapotot. Ha jobban belegondolunk, ezt épp mi magunk okozzuk. Ha nem vigyázunk, az addig jól működő szervezetünk is túlérzékenységi, vagyis allergiás reakciót produkál. A viszkető, vérbő, duzzadt szemek, tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, mind tünetei lehetnek. Azok a gyógyszerek, melyeket felír az orvos, csak elnyomják ezeket a tüneteket, a valódi okot nem szüntetik meg. Meg kell keresni a betegséget kiváltó okot, ami felborítja szervezetünk normális működését, az immunrendszer egyensúlyát.
A virágok, fák, füvek pora, pollenje lehetnek a szénanátha okozója. Ezek teljesen ártalmatlan anyagok, de van akinek az immunrendszere ezeket az természetes anyagokat is veszélyforrásként kezeli, és amikor az ingerlő por találkozik a szem kötőhártyájával, az orr, a garat nyálkahártyájával, megindul a gyulladás. Normális esetben az immunrendszerünk minden „behatoló” ellen védekezik, de ezek közé nem tartozna az ártalmatlan virágpor, nem kellene támadást indítania ellene. Ha a tünetek egész évben fennállnak, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a táplálkozáson változtatni kell. Környezetünk és testünk egyre inkább elsavasodik. Ennek legfőbb oka lehet a nem megfelelő táplálkozás, a mesterséges ételek és adalékanyagok, a mozgásszegény életmód, lelki problémáink, környezeti szennyeződések, és így már az a bizonyos egyensúly is megszűnik. Okozhatja az érzékenységet penészgomba, házi por, vagy akár állati szőr is, de az elsődleges kiváltó ok a méreganyagok és a sav jelenléte. Ahogy körülöttünk, úgy testünkben is káosz keletkezik, ezért alakulnak ki a betegségeink. Csakis a tűrőképességünk és genetikai adottságunkon múlik, ki és miben betegszik meg. Az egyensúlyt helyes(ebb) táplálkozással, méregtelenítéssel és lúgosítással visszaállíthatjuk! Gyomrunkban rengeteg lebomlásra váró savas táplálék és méreganyag van. Ennek tisztulását már a megnövelt folyadékbevitel is, de több természetes anyag is elősegíti, pl. az Aloe Vera is tisztítja, ezzel nagyobb lesz a felszívódásra alkalmas terület, betegek esetében a gyógyszerek kisebb mennyisége is elegendő lehet.

Személyes tapasztalatom, hogy a lúgos víz fogyasztásával megváltozott a tápanyag felszívódása, a táplálékbevitel mennyisége, megszűnt a gyomorfájásom és az állandó orrfolyásom is. Mindez nem egy-két hét alatt (hiszen nem is 1-2 hét alatt alakultak ki a panaszok), hanem szépen lassan, néhány hónap alatt fokozatosan állt helyre az egyensúly.

Mielőtt még folyamatos, kellemetlen panaszokat okoz allergiánk, gondolkodjunk! Talán nem kell életünk végéig gyógyszereken élni, elég ha a hosszú évek alatt felgyülemlett méreganyagokat kitessékeljük szervezetünkből, visszaállítjuk a megfelelő működéshez szükséges állapotot, amit pl. lúgosítással, természetes úton is megoldhatunk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Leave a Reply