Kezdőlap / Terhesség / Több idő marad a babára, ha előre főzünk!

Több idő marad a babára, ha előre főzünk!

A várandósság előnye, hogy még mi osztjuk be az időnket, és nem a gyermekünk. Ügyes háziasszonyok gondoskodhatnak a szülés utáni hetek menüjéről, hogy miután megérkezik a Csöppség, minden idejüket neki szentelhessék apuval együtt. Ezek a hetek nagyon boldog pillanatokat tartogatnak a család számára, ha nem kell a házi munkával vesződni. Szóval használjuk ki ezt a kis szabadságot, és főzzünk előre.
A menüsor megtervezésekor gondoljunk arra, hogy olyan ételeket készítsünk, amik nem fújnak fel, mivel a szoptatás alatt ezek a pici pociját is megviselhetik. Kerüljük a káposztát, a babot, lencsét, karalábét, retket. De nem kell mindent megvonnunk magunktól. Maradjunk az ésszerűség keretein belül. Az elkészített ételeket adagonként fagyasszuk le, így nem kell három napig ugyanazt enni. A levesek sűrítésénél ne használjunk lisztet, inkább felmelegítéskor vegyünk ki egy keveset a zöldségekből, a maradékot pürésítsük, majd tegyük vissza a zöldségeket levesbe.
Bármilyen jól átsütött húst is lefagyaszthatunk. A sült húst szeletenként tegyük el a fagyasztóba, így annyit tudunk kiolvasztani belőle, amennyire szükségünk van. A köreteket gyorsan elkészíthetjük. A rizs és a tésztafélék gyorsan elkészülnek, de ha ezekkel sem szeretnénk bajlódni a baba mellett, ezeket is lefagyaszthatjuk. Egyedül a burgonya az, aminek megváltozik az íze és az állaga is a fagyasztás után. Ha ezt szeretnénk enni, ezt a legjobb frissen elkészíteni. De ez talán még apunak is menni fog.
Azt az időt pedig, amit főzéssel töltenénk, töltsük a picivel, és regenerálódjunk, pihenjünk sokat, hogy mire a pici kiheveri a születés traumáját, és éberebb lesz, egy energiával teli anyát kapjon.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex terhesség alatt

Nem kell választani a gyerekvállalás és a szex között. Ha figyeltek egymásra, ez az időszak …

Hozzászólás