Tornagyakorlatok

Amikor a fiatal gyermekágyas nő a szülés után anyatejtől feszülő keblekkel először áll mérlegre, lám karcsúnak érzi magát. Ám, amikor először pillant a tükörbe, döbbenten látja megváltozott alakját, formátlan derekát, széles csípőjét, tónusát vesztett hasát. Elkeserednie azonban nem kell, mert a nő szülés után is lehet csinos. A has és a gátizmok a fokozott igénybevétel miatt megnyúltak, a gyermekágyas időszakban lazák, tónustalanok. Az eredeti alak mielőbbi visszanyerésének titka a rendszeres torna.
Legyen hát hiú! Biztos vagyok abban, hogy a férje is ezt kéri Öntől.
A meggyengült hasizmok rosszul támasztják alá a belső hasi szerveket. Az úgynevezett „lógó” has esztétikailag csúnya, mindemellett később makacs, nehezen befolyásolható alhasi és deréktáji panaszokat okozhat.
A tornagyakorlatok jó vérkeringést biztosítanak az alsó végtagok és a kismedence tágult visszereiben, csökkentik a trombózisveszélyt, ezért javasoljuk korán, már néhány nappal a szülés után a gyermekágyasoknak.
Kezdetben csak a könnyű, ágyban is végezhető mozgásokat, lábemelgetést, lábfejkörzést, későbbre pedig kissé nehezebb csípő- és hasizom erősítő gyakorlatokat, amelyek csak néhány percet vesznek el az elfoglalt fiatal anya idejéből. A rendszeres gyakorlás megéri a ráfordított időt.
Íme néhány mozgásminta:
Fekvő helyzetben mozgassa a lábujjait, lábfejét, előre, hátra, Végezzen lábfejkörzéseket!
Felváltva emelje meg a lábát függőleges helyzetbe majd lassan engedje vissza!
Magasba emelt lábbal írjon le kis köröket a levegőben! Végezzen bicikliző mozgást!
Csípőjét emelje magasra, majd lassan engedje vissza a kiinduló fekvő helyzetbe!
Oldalt fekve, könyökére támaszkodva húzza fel a lábát hajlított térdekkel magasra, majd lassan helyezze vissza a másik mellé!
Oldalt tenyerére támaszkodva emelje magasra csípőjét, majd lassan ereszkedjen vissza!
Négykézlábra ereszkedve, fejét lehajtva, feszítse meg hasizmait, majd fejét megemelve lazítson!
Ereszkedjen térdre, karok elülső középtartásban. Lassan üljön rá a sarkára, karjait tárja oldalsó középtartásba, majd vissza a kiinduló helyzetbe!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ford módszer kialakítása

Az alvási és etetési időbeosztás az első év alatt tíz alkalommal változik meg, hogy minden …

Leave a Reply