Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Tornával a zsírpárnák ellen

Tornával a zsírpárnák ellen

Manapság több módszert alkalmaznak a fölös zsírtömeg eltüntetésére. Egyesek különböző gyógyhatású készítményeket szednek a karcsúságért, mások akár sebészeti beavatkozásokat is vállalnak az ügy érdekében.
Szerencsére nem kevés azoknak a száma sem, akik a hagyományos elvet vallják: a rendszeres testmozgás a legjobb alakformáló. Célszerű ötvözni a dinamikus és a statikus edzésformát. Az elsőre példa lehet a futás, úszás, kerékpározás, az utóbbira pedig a célzott erősítő gyakorlatok.
Az alábbiakban egy edzésterv ismertetése következik. Aki rászánja magát, és rendszeresen végigcsinálja, biztos lehet benne, hogy nem marad el az eredmény. Az edzések két részből állnak. Egyrészt a fent említett dinamikus mozgásokat végezzük intenzíven hetente 3-4 alkalommal legalább 15 percig a keringési és légzőrendszer karbantartására. Másrészt hetente 3-4-szer végezzünk erősítő gyakorlatokat testünk formálására az alábbiak szerint.
Bemelegítés: fejkörzés váltott irányba tízszer; karkörzés ötször előre, majd hátra; törzskörzés váltott irányba tízszer; helyben járás magas térdemeléssel.
A következő gyakorlatokból kétszer húszas sorozatot végezzünk.
A formás vállakért: álljunk terpeszállásba, a karok vízszintesen kinyújtva. Emeljük karjainkat néhány centivel följebb, majd engedjük vissza vízszintes helyzetig.
A feszes karokért: terpeszállásban nyújtott karjainkat emeljük hátra, testünk mögé, amilyen magasra csak tudjuk, majd engedjük vissza néhány centivel.
A lapos hasért: háton fekvésben lábainkat húzzuk talpra. Karunkat a levegőbe nyújtva emeljük törzsünket a térdünk felé, majd engedjük vissza a talajra. Ugyanezt a gyakorlatot végezzük el úgy is, hogy törzsünket a bal, majd a jobb térd mellé húzzuk.
A karcsú derékért: terpeszállásban, behajlított könyökkel végezzünk törzsfordításokat váltott irányba. Figyeljünk arra, hogy ne a medencénk, hanem csak a törzsünk és vele együtt a vállunk mozogjon.
A csinos popsiért: háton fekvésben talpra húzott lábakkal emeljük meg a medencénket, majd engedjük vissza.
A csípő alakításáért: oldalfekvésben emeljük felül lévő lábunkat magasra, majd engedjük vissza.
A comb erősítéséért: álljunk szembe egy szék karfájával, a törzset függőlegesen tartva hajlítsuk be térdeinket, míg a combok vízszintes helyzetbe nem kerülnek, majd nyújtsuk ki a térdeket.
A belső comb karcsúsításáért: oldalfekvésben az alul lévő lábunkat emeljük el a talajtól, a felül lévő láb a test mögött talpon legyen.
Az izmos vádliért: álljunk lábujjhegyre először párhuzamos talpakkal, majd nyitott sarkakkal.
Levezetésként légzőgyakorlatokat célszerű végezni. Előrehajolva talajérintéssel kifújjuk a levegőt, majd felegyenesedve, a karokkal nagyot nyújtózva mélyen beszívjuk. Kezünkkel térdünkre támaszkodva kifújjuk a levegőt, majd a hátat felgömbölyítve és hasunkat megnézve (cicahát) mélyen belélegzünk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás