Kezdőlap / Egészség és fitness / Vegetarianizmus / Vega vendégem lesz, milyen ételt készítsek neki?

Vega vendégem lesz, milyen ételt készítsek neki?

Ha vendégségbe jön valaki hozzánk, igyekszünk mindent elkövetni azért, hogy jól érezze magát. Szépen kitakarítunk, készülünk étellel és itallal is, de mi a helyzet, ha a vendég nem eszik húst? Milyen ételt készítsünk neki?

Nem árt tudni a hozzánk látogatóról, hogy csak húst nem fogyaszt vagy semmilyen hús eredetű dolgot sem. (tej, tejtermékek, tojás) Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor még nehezebb helyzetben vagyunk, de azért mégsem lehetetlen megoldást találni, hiszen az illető is naponta táplálkozik.

Meglepő,de létezik növényi eredetű tej is, tejföl is vagy például lehet palacsintát készíteni zabpehellyel és vízzel is. A húst lehet helyettesíteni szójával is. Lehet szendvicseket is készíteni felvágott nélkül sok-sok zöldséggel és margarinnal.

Az ételek mellett érdemes odafigyelni arra is, hogy, aki szigorúan vega vagyis még csak tejet, tejterméket és tojást sem fogyaszt, az az esetek többségében kerüli azokat a termékeket is, melyeket állatokon tesztelnek vagy összefüggésbe hozhatóak olyan tevékenységekkel, melyek szenvedést okoznak fejlettebb idegrendszerrel rendelkező állatoknak. Így ne ajándékozzunk neki bőrből vagy szőrméből készült kabátot, egyéb kiegészítőt.

A másik dolog, hogy a fent említett emberek nagyon odafigyelnek az egészséges táplálkozásra, így ha bio termékekkel lepjük meg őket, biztosan nagyon hálásak lesznek érte. Egy üveg bio gyümölcslé nagyszerű választás lehet italnak a vacsora vagy a szendvicsek mellé.

És ha már egyszer úgy alakult, hogy elkészítettünk néhány hús nélküli finomságot, mi is nyugodtan megkóstolhatjuk, mert az így készült ételek is igen ízletesek és laktatóak lehetnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vegetáriánus étrend önmagában nem garancia az egészséges élethez.

Három csoportba sorolhatók azok az emberek akik: – az igazi vegetáriánus nem esznek húst, vagy …

Leave a Reply