Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Tornázzunk együtt!

Tornázzunk együtt!

A terhesség kilenc hónapja alatt a legfontosabb születendő kisbabánk egészsége, ezért igyekszünk mindent megtenni. Sokan a terhesség alatt is igyekszenek formában maradni kismama torna segítségével, de néhány kiló plusz akkor is maradhat. A szülés utáni első időkben gyakorlatilag az újdonsült anyukák minden idejét és energiáját felemészti a kicsi ellátása.
Eljön azonban az idő, mikor elég energiát tudunk gyűjteni ahhoz, hogy (újra) nekiálljunk visszanyerni régi formánkat. Ennek a legélvezetesebb módja a baba-mama torna, amit a kicsivel együtt végezhetünk.
Számtalan torna gyakorlatból lehet manapság válogatni, akár dvd segítségével is elkezdhető az edzés. Határtalan élvezetet nyújthat mind a babaának, mind a mamának ez a fajta mozgás, mivel mindeketten részt vesznek a tornában menet közben folyamatos a szemkontaktus kettőjük közt, ez a köteléket is erősíti. A baba mozgáskoordinációjára nagyon jó hatással vannak a különböző pozíciók, amiket menet közben felvesz. Az anyuka is jó szórakozásnak érzi, az idő vidáman telik, s közben átmozgatta izmait.
Íme néhány példa a gyakorlatokból:
1. A baba a kenguruban a hátunknál, kilépés, térdhajlítás előre, váltott lábbal.
2. Fekvőtámasz, baba alattunk, csak addig ereszkedhetünk, ameddig el nem érjük (menet közben lehet puszilgatni is!)

Nagyon fontos folyamatosan odafigyelni a baba biztonságára, és arra, hogy ő is élvezze az egészet. Ha nem tetszik neki, ne hallgassunk csak nagyon halk zenét, figyeljünk a pózok váltogatására . A lényeg, hogy az edzés anyának és gyermekének egyaránt legyen hatékony és vidám időtöltés.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás