Kezdőlap / Testépítés / Tricepsz erősítés

Tricepsz erősítés

Következő izom, amivel foglalkozunk, a tricepsz. Ez is a felkaron található, de teljesen más mozdulatsorokkal erősíthetjük, mint a bicepszet. A legtöbb gyakorlathoz elég egy kézi súlyzó, így a tricepsz kiválóan erősíthető otthon is, persze fontos, hogy megfelelően tájékozódjunk, és esetleg kérjük ki szakember véleményét. Nézünk néhány egyszerű, de hatásos gyakorlatot.
-Egykezes tricepsz gyakorlat ülve.
Üljünk le, és vegyünk a kezünkbe egy kézisúlyzót! A súlyt emeljük a fej fölé, miközben felkarunk szorosan az arcunkhoz nyomjuk. Lassan engedjük a súlyt a fej mögé a könyökünk behajlításával, majd vissza a kiindulási helyzetbe.
-Egykezes tricepsz gyakorlat fekve.
A mozdulatsor ugyanaz, mint az előző gyakorlatban, csak itt fekvő helyzetben vagyunk. Ezt a gyakorlatot nagyobb súlyokkal ajánlják végezni, és fontos, hogy a szabadon lévő kézzel támasszuk meg a felkart!
-Gyakorlat döntött törzzsel.
Az alaphelyzet a következő: előre hajolva állunk, mindkét kezünkben súlyzóval. A felkar vízszintes, az alkar lóg. Kezünket a felkar mozdítása nélkül oldalra kinyújtjuk, majd lassan visszaengedjük.
-Tolódzkodás.
Ehhez a gyakorlathoz szükség lesz valamire, ami megtartja a súlyunkat. Két stabilan álló szék is megteszi, de figyeljünk, hogy ne billenjenek fel! A két szék közé állunk, és felnyomjuk testünket. Lábunkat behajlítjuk, majd a könyökök szétnyitásával lassan leeresztjük testünket, és újra vissza.
Nézzünk néhány gyakorlatot, amit már inkább edzőteremben tudunk végezni.
-Tricepszezés csigás géppel.
Egy felső felfüggesztésű csigasoros géppel végezzük a gyakorlatot! Álljunk a géppel szembe, húzzuk le a rudat. A helyes testtartásban a karunk, és a testünk derékszöget zár be, felkarunk pedig a gyakorlat során mozdulatlan. Karunkat kinyújtva lenyomjuk a rudat, majd vissza.
Használhatjuk a korábban bemutatott Scott pados gyakorlatot is, csak fordítva kell leülni, és a súlyt a már leírt gyakorlatokhoz hasonlóan a fejünk mögött kell mozgatni.
Remélem ezzel a pér egyszerű gyakorlattal segíteni tudtam. Rengeteg videót találhatnak az érdeklődök a világhálón a témával kapcsolatban.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testépítő versenyek

A testépítés egy esztétikai sport, ebből kifolyólag a versenyeken semmiféle „sporttevékenység” nincs, nem a fizikai …

Leave a Reply