Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / Tudatosuljon bennünk, hogy mennyi mindenünk van!

Tudatosuljon bennünk, hogy mennyi mindenünk van!

Dicsérje meg magát a sikereiért
Veregesse meg a saját vállát, ha valami jól sikerült. Álszerénységre semmi szükség. Ne legyen túl kritikus önmagával szemben. Az egészen kis lépésekért ugyanúgy dicsérje meg magát, mint a nagy tettekért.
Naponta legalább egyszer jutalmazza meg magát egy dicsérettel. A legjobb lesz, ha ezt máris megteszi. Dicsérje meg magát!

Legyen önmaga jó barátja
Képzelje el, hogy egy barátja megkeresi Önt és megosztja Önnel bánatát. Mit mondana neki? Milyen biztató szavakat adna neki útravalóul?
És most képzelje el azt, hogy Ön ez a barát. Saját magának mondja el ugyanezeket a barátságos és bíztató szavakat. Legyen önmagához ugyanolyan kedves, mint másokkal. Mert megérdemli!

Legyen hálás
Annyi mindenért lehet hálás és oly sok mindennek örülhet.
Tudja milyen az; ha elveszíti a látását?
Képzelje el, hogy vak. Annyi mindent elszalasztana, aminek pedig örülni tudna. Ön oda megy, ahová, és amikor csak akar. Tudja milyen az egy tolószékhez láncoIva élni? Ön hall. Tudja milyen süketnek lenni?
Gondolja végig, mi mindennel rendelkezik és ezekkel mi mindent meg tud renni! Hát nem fantasztikus? Nem elég ok ez arra, hogy örüljön?
Gyakran csak túl későn tudatosul bennünk, hogy mi mindennel rendelkezünk. Természetesnek tartjuk, amink van, és úgy teszünk, mintha garancia lenne arra, hogy ez mindörökké így is marad. Holott egyikünk sem rendelkezik ilyen garanciával, és lehet, hogy már holnap le kell mondjunk valamiről.
Tényleg el kell veszítenünk előbb valamit, hogy megtanuljuk azt értékelni? Kezdjen hát minden napot azzal, hogy örül annak, amije van.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A depresszió irányítja a testet és a lelket

ÉrzésekA boldogtalanság érzése az első jele annak, hogy ön lehangolt. Szomorúnak, csüggedtnek érzi magát és …

Hozzászólás