Vegetarianizmus

Sokan erkölcstelennek és elítélendőnek tartják, hogy megeszünk állatokat. Így jött létre a vegetarianizmus. Ők nem esznek állatokat általában elvből.
Legelőször a vallások és a különféle közösségekben alakult ki ez a szokás.
Szerintük a hús vezet sok betegséghez, mert az ezekhez vezető okok az állati fehérjékben találhatóak. Úgy tartják, hogy egy kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend minden szükségletet fedez, amire az embernek szüksége van. Félnek a vegyszerektől, ami a húsban van.
Több fajtája is létezik:
1. szigorú vegetáriánus: egyáltalán nem fogyaszt húst, tejet, tojást, méhészeti terméket, valamint nem használ olyan kozmetikumot, amit állatokon kísérleteztek
2. ovo-vegetáriánus: húst nem eszik, de tojást igen.
3. Lakto-vegetáriánus: húst, tojást nem, de tejterméket eszik.
4.  Ovo-lakto vegetáriánus: csak a húsféléket nem fogyasztja, tojást, tejterméket és minden mást igen, ami állati eredetű.
5. Szemivegetáriánus: alkalmanként csirkét és halat fogyaszt, továbbá tejterméket és tojást.

De vajon miért tartják egészséges táplálkozásnak? Baj lehet abból, ha megvonjuk a szervezetünkből a húst? Állítólag a húsokban olyan anyagok vannak, amiket zöldségekből, gyümölcsökből, magvakból nem lehet pótolni. De mégis ők kitartanak amellett, hogy ők az egészségesebbek. Akkor mégis az orvostudomány miért mond mást? Azt mondja, hogy hús nélkül nem lehet élni, mert hiánybetegségek lépnek fel és betegségeket okoznak. Ne találják ki, hogy a cukorbetegség a sok húsfogyasztás miatt alakul ki, egy kis biológia és rájövünk, hogy gének vagy elhízottság játszik szerepet benne, nem a húsfogyasztás.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vegetáriánus étrend önmagában nem garancia az egészséges élethez.

Három csoportba sorolhatók azok az emberek akik: – az igazi vegetáriánus nem esznek húst, vagy …

Hozzászólás