Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Tudjunk meg többet a biztosításról!

Tudjunk meg többet a biztosításról!

A biztosítás fogalma, jelentősége, módszerei ismerjük meg a kockázati tényezőket is:

A biztosítás fogalma, módszere:

Aki egy adott cégnek rendszeresen évente vagy havonta meghatározott összeget fizet azért, hogy esetleges szükségleteit fedezze, az biztosítást hoz létre.Önmaga illetve az intézmény között.
A biztosító vállalja, hogy a megkötött szerződés alapján megállapítja a kockázatvállalás díját.Ezenkívül átvállalja a rizikót és teljesíti a szerződésekben összefoglalt pontokat.
Mi is a biztosítás egy sorban jellemezve: A biztosítás tulajdonképpen egy alapösszeg, melynek forrása a biztosított által befizetett összeg, a biztosítási díj.
A biztosítás elve a kölcsönösségen alapuló kockázat felosztása, a közös kockázatvállalás, melynek nagyságát statisztikákkal mérettetik meg. Minél többen tagjai, annál kevesebbet kell egyénenként fizetni.
A kockázatot csak akkor tudják bebiztosítani, ha előtte fel lehet becsülhető annak mértéke.
Magyarországon biztosítással csak engedélyt birtokló szaktanácsadó, biztosítási alkusz foglalkozhat.
Viszontbiztosítást nem magyar cég is végezhet. Viszontbiztosítás alatt azt értjük, hogy a biztosítás kockázatát plusz pénzért továbbadja a biztosító egy másik cégnek, a viszont biztosítónak. Akkor használják, amikor a kockázatvállalás csak szűk körben fordul elő, így nagy teher húzza le a biztosító vállát.
A kockázatok 2 fő típusát ismerjük meg:
Spekulatív kockázat: aki okozza a veszélyt, az idézi elő, ami lehet kedvező vagy kedvezőtlen leforgású is egyaránt.
Kárkockázat:: a veszélyeztetett személytől függetlenül történik negatív hatású esemény, ide soroljuk az elemi károkat is.
A biztosítás a károkat majdnem teljesen megtéríti,kifizeti a biztosított félnek.
Biztosításra senki sem kényszeríthető, mindenki maga dönti el, igényli e ezt a szolgáltatást.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az életbiztosítások kialakulása

Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. …

Leave a Reply