Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / Tűz jegyek

Tűz jegyek

A nyugati asztrológia 12 állatövi jegyét négy különböző elemre osztjuk fel. Tűz, Föld, Levegő, Víz. A jegyek elemi minősége így követi egymást rendbe, minden harmadban egyszer képviselve magát. Minden egyes elemhez három különböző minőségű (kardinális, változó és fix) jegy kapcsolódik.

A tűz jegyek a Kos (kardinális) az Oroszlán (fix ) és a Nyilas (változó). A minőség azt határozza meg, hogy az alapvető ismertetőjegyek hogyan jelennek meg az adott jegyben.

A tűz jegyek, pozitívak, férfiasak, kiáradóak, energetikusak. Ők a teremtőek, alkotók, az irányítók, az uralkodók és a fensőbbek, a szárnyalók.

A Kos kardinális tűz. A kardinális minőség a tűz elemet a teremtővé teszik. Tavaszi jegy, hozzá tartozik a megújulás a születés a harcos akarás. Magát másokért feláldozva, semmilyen akadályt nem ismerve tör céljai felé. A kardinális szó jelentése fordulópont, sarkalatos pont, mindennek az alapja. A tűz is ezeket az analógiákat hordozza ebbe a minőségbe. Nélküle nincs újrakezdés, nincs alap.

Ha egy olyan ember kell a csapatba aki mindent az útjára indít, mindenkinek megadja a kezdő lökést, mozgásba lendíti a dolgokat, keress egy Kost. Ő ebben nagyon jó. Minden erejével azért az ügyért fog harcolni amiben hisz. Egyre viszont vigyázni kell vele. Ha olyan dolgot támadsz amiért küzd, azt személyes sértésnek, saját maga elleni támadásnak veszi. Könnyen megsértődik, hiszen a támadást saját személyisége elleni támadásnak érzi. Hozzá tartozó szerv a fej. Ha nem engedik ezeket az energiákat érvényesülni, abba a Kosnak bele fog fájdulni a feje. (Ki ne hallotta volna azt a mondást, hogy a kosok fejjel mennek a falnak? ‑és bizony, ha lepattannak róla az fáj nekik.)

A fix minőségű tűzjegy az Oroszlán. Nyári jegy, a kiteljesedés a dolgok megszilárdítása állandóvá tétele tartozik hozzá. Azért küzd, hogy ami létezik meg is maradjon, kiteljesedjen virágozzon. Ezért van, hogy remekül irányít, kézben tartja a dolgokat. Személyes erejével és kiállásával példát mutat és követésre ösztönöz. Övé a fenség az uralkodás. Nem tűri, hogy eltapossák, arra törekszik, hogy minden ami „él” és körülveszi őt táplálja. Azok az emberek akik ebbe a jegyben születtek mindennél jobban szeretik, ha emelik őket. Így megélhetik a kiteljesedést. Ha viszont megpróbálják eltiporni őket, kicsinyesek lesznek és akár alattomosak is. Nem tűrik ha földbe tiporják őket. Mindenképpen meg kell találni számukra azt a területet ahol megélhetik ezt a pusztító energiát, mert ha nem akkor beleroppannak, belebetegszenek. Az Oroszlánok szerve a gerinc, ha nem lehetnek mindennek az alapja-tartó oszlopa, muszáj meghajolniuk akkor bizony azt a hátuk bánja.)

A váltózó tűz jegyével elérkeztünk ahhoz a Nyilashoz aki mozgásban változásban tartja a dolgokat. Ő az a típusú ember aki bárkit fellelkesít. Az már más kérdést, hogy amikor megvalósításra kerül a sor már nem biztos, hogy jelen lesz. (hiszen a teremtés és a megszilárdítás nem hozzá tartozik, mint az előbbiekben láthattuk)Ő az, aki könnyen változtatja a céljait, mindig oda összpontosít ahová éppen energia kell, de amilyen könnyen tartotta mozgásban a dolgokat energiáival, olyan gyorsan tud elillanni is. Maga a nyilas képe is erre mutat rá, a kentaur megpróbálja lelőni a napot az égről de ha nem sikerül az nem az ő hibája, egyszerűen a nap van túl magasan, és már keresi is már magának a következő célpontot. Hozzá a fenék és a combok tartoznak, (gyorsan megfordulok és már itt sem vagyok) ha nem tudja megváltoztatni a céljait, „keményen talajt fog és a mozgás hiányától megfájdulnak a lábai”

Attól függően, hogy a horoszkóp mely területére esnek a tűz jegyek, ott mindenképpen energiát adnak. Mivel három jegyről van szó, az adott területek segítik, táplálják egymást. Az azonos elemi minőségbe tartozó jegyek mindig trigonban állnak egymással (120 fokra vannak egymástól). Ezért ezek között könnyen, akadálymentesen áramlik az energia. Ez persze nem mindig előny, ha egy adott életterületen olyan élethelyzet adódik ami a személy számára negatív, akkor a dolgokat ez a könnyen áramló energia nem biztos, hogy a pozitív végkifejlet felé fogja mozdítani. Ha mondjuk az egyén olyan üzletért küzd ami nem legális,(a kos küzd érte) a személyiségében könnyen önkényeskedő, önbíráskodóvá válhat,(oroszlán állandósítja a helyzetet a személyiségben ) belekeveredik egy verekedésbe és a kórházba köt ki, vagy komoly sérülést szerez (nyilas megváltoztatja az élethelyzetet, hogy kikerüljön a negatív helyzetből).

Mivel senki nem tudja megváltoztatni születési horoszkópját, maximum arra tud törekedni, hogy a tűzjegyekből rendelkezésre álló energiákat a legjobb módon használja ki.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkímia

Az alkímia -mai szóval iskola- egy ősi beavatási rendszer, amelynek lényegében semmi köze a kémiához. …

Leave a Reply