Virslis pite

Ha a pite jut az eszünkbe, akkor, az almás vagy meggyes változatokra gondolunk és nem a húsos és a virslis típusokra. Pedig a húsos fajták is igen ízletesek tudnak lenni, mind desszertként vagy akár egy nagyobb adagba főételként, de partikon is kiváló látványt nyújt. A virslis pitét sokan lábtörlőként is szokták emlegetni. Nem kell rosszra gondolni nem olyan színe lesz (ha csak oda nem égetjük). A virslik úgy fognak rajta feküdni és a tészta úgy van rajta mint egy lábtörlő fonásánál. Nem kell nagy recepttudás hozzá, egyszerű pizza tészta virslivel megszőve. Kockára vágva kell tálalni és mustárral vagy ketchuppal kell felszolgálni, esetleg valamilyen fokhagymás szósszal leöntve. A tésztához 37 dkg liszt, egy deci tej és egy negyed kocka friss élesztő, és egy-egy kávéskanál só és cukor kell. Miután meggyúrtuk a tésztát egy kávéskanál olajat öntsünk rá. Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk legalább 25X35 cm-es lappá vagy akkorává amekkora a tepsi, de mindenképpen rakjunk alá sütőpapírt, még ha meg is bízunk a sütőnkben. Körkéssel hosszanti irányba végigvágjuk a tésztát, de a végeinél kb. két centiméterre meghagyjuk a széleket. Ezek után hosszában félbe vágott virsliket beleszövögetjük a tészta csíkok közé. Az elkészítéshez javasolt hét darab virsli legfőképpen roppanós fajta. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük. Ezután a tálalásnál várjuk, meg amíg kihűl,majd különböző friss kerti zöldségekkel, kerti salátával és a hozzá készített mártások mellett egy jó pohár vörös borral tálaljuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miso

A miso (miszo) egy gazdag, sós fűszer, ami a japán konyha nélkülözhetetlen eleme. A japánok …

Leave a Reply