Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / Víz jegyek

Víz jegyek

A nyugati asztrológia 12 állatövi jegyét négy különböző elemre osztjuk fel. Tűz, Föld, Levegő, Víz. A jegyek elemi minősége így követi egymást rendbe, minden harmadban egyszer képviseltetve magát. Minden egyes elemhez három különböző minőségű (kardinális, változó és fix) jegy kapcsolódik.

A víz jegyek a Rák (kardinális) az Skorpió (fix ) és a Halak (változó). A minőség azt határozza meg, hogy az alapvető ismertetőjegyek hogyan jelennek meg az adott jegyben.
A víz jegyek, nőiesek, befogadóak, visszahúzódóak. Ők az érzelmesek, elfogadóak, az alárendeltek, a kiszolgálók és az elmélyülők.

A Rák a kardinális víz. A kardinális minőség a víz elemet a teremtővé teszik. Tavaszi jegy, hozzá tartozik a táplálás, a születés és minden „feltámasztása”. Maga elé helyez mindenkit, azért él, hogy mások élhessenek. A szolgálat a mindene, akkor érzi jól magát, ha érzi szükség van rá. A kardinális szó jelentése fordulópont, sarkalatos pont, mindennek az alapja. A víz is ezeket az analógiákat hordozza ebbe a minőségbe. Nélküle nincs születés, nincs ami táplálja az életet.
Ha egy olyan ember kell a csapatba aki támogatást ad mindenkinek, segít és érzelmileg erősít, keress egy Rákot. Ő gondját viseli majd mindennek. Gondos „tyúkanyóként” vigyázza majd a dolgokat.
Viszont ha nem engedik, hogy kiélje a gondoskodási vágyát furkálódni kezdhet, és rosszindulatúvá válhat. Megpróbálkozik az érzelmi zsarolással; és gyakran sikerül majd úgy érzelmi viharokat kavarnia maga körül, amikben ő mint fő békéltető jelenhet meg.
A Rák szerve a gyomor és a mellkas. Ha úgy érzi a Rák, hogy érzelmileg nem megfelelő az elfogadása, nincs rá szükség akkor szorít a mellkasa (úgy érzi „megszakad a szíve”), illetve gyomorpanaszai lehetnek (nem veszi be a gyomra).

A Skorpió a fix minőségű vizelem. nyári jegy, A dolgok megszilárdítása, állandóság tartozik hozzá. De mi is a szilárd víz? Jég. Ezért a Skorpió jegyű embereket nem szokták éppen érzelmesnek nevezni. Sőt inkább érzelemmentesnek, hidegnek, ridegnek jellemzik. Pedig nem azok, csak nagyon nehéz ezt a jeget felolvasztani és a víz egyéb aspektusait előhozni. (Ha mégis szeretnél egy Skorpiót „megolvasztani” és érzelmekről beszélni vele őszintén ültesd be egy kád meleg vízbe és masszírozd meg a hátát, el/fel/ fog olvadni )
Az ő szerepük az érzelmek megtartása. Ha sikerül „felolvasztani” az érzelmeit nagyon is szenvedélyes tud lenni. De ez általában nem tart hosszú ideig. Ezért van, hogy nagyon jól teljesít olyan helyzetekben ahol ugyan szükség van megértésre és empátiára és megértésre, de ennek nem kell megnyilvánulnia Személyes érzelmi stabilitásával alkalmas arra, hogy érzelmileg labilis embereknek nyújtson segítséget. (például pszichológusként, terapeuta ként).
Nehezen tűri mások érzelmi hullámzásait, ha őt próbálják érzelmekkel támadni keményen visszacsap. Mivel ismeri, az embereket tudja, hogy hová kell „ütni”, hogy fájjon. Gyakran gondolják ezért kegyetlennek és erőszakosnak. Ha nem találja meg azt a területet ahol megélheti ezt a feszítő energiát, maga vagy a környezete ellen fog fordulni. Az Skorpiók szervei az ivarszervek, ha nem tudják megfelelően mederbe terelni energiáikat ezen szervek bánhatják.

A váltózó minőségű víz a Halak jegyéhez tartozik. És, hogy ő mit változtat? Hát az érzelmeket. Nagyon rugalmasan tud hozzáállni az érzelmi dolgokhoz. Segít abban másoknak, hogy ők is feldolgozzák az érzelmi traumákat, elfogadóak és segítőkészek. Egyértelműen önfeláldozóak, „könnyű” nekik, hiszen érzelmileg hosszú ideig kötődni nehezen tudnak. Viszont ez néha a tragédiájuk is. A kötődés hiánya gyakran hozza őket áldozati helyzetbe.
Hozzá a lábfej és nyirokrendszer tartoznak, (Azt mondják, azok az emberekben van igazi alázat, aki meg tudja masszírozni egy másik ember talpát. – „lábaid elé vetem magam”).

Attól függően, hogy a horoszkópon belül mely életterületét jelölnek a víz jegyek, ott mindenképpen érzelmeket, elfogadást adnak. Mivel három jegyről van szó, az adott területek segítik, táplálják egymást. Az azonos elemi minőségbe tartozó jegyek mindig trigonban állnak egymással (120 fokra vannak egymástól). Ezért ezek között könnyen, akadálymentesen áramlik az energia.
Ez persze nem mindig előny, ha egy adott életterületen olyan élethelyzet adódik ami a személy számára negatív, akkor a dolgokat ez a könnyen áramló energia nem biztos, hogy a pozitív végkifejlet felé fogja mozdítani. Ha mondjuk az egyén olyan személyt szeretne gondoskodásával kitüntetni, aki ezt nem értékeli, a visszautasítás miatt a személyiségben olyan változások indulhatnak meg (hideggé, rideggé tehát skorpióssá válhat), amik miatt az áldozati szerep már nem várat magára sokáig.
Mivel senki nem tudja megváltoztatni születési horoszkópját, maximum arra tud törekedni, hogy a víz jegyek érzelmeit, befogadását saját maga és környezete hasznára fordítsa.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkímia

Az alkímia -mai szóval iskola- egy ősi beavatási rendszer, amelynek lényegében semmi köze a kémiához. …

Leave a Reply