Kezdőlap / Kommunikáció / Internet / Windows Live Messenger

Windows Live Messenger

A Windows Live Messenger (régebben MSN Messenger) egy azonnali üzenetküldő alkalmazás. A Microsoft fejlesztette ki Windows és Mac OS gépekre. (A Windows XP-be alapból be van építve egy leegyszerűsített változata, a Windows Messenger.) A szoftver legfontosabb szolgáltatása az azonnali szöveges üzenetküldés, csevegés, melyekben, a használhatjuk a program grafikus hangulatjeleit is. Ezen kívüli szolgáltatásai a hangátvitel, a webkamera használat, a fájlátvitel és a beépített többfelhasználós játékok.
2004-ben a Microsoft kifejlesztette az MSN Web Messengert, mellyel immáron a böngészőben is cseveghetünk, nem kell semmilyen programot feltelepítenünk hozzá. Ezen kívül napjainkban már telefonunkról is MSN-ezhetünk.
A 2009-ben megjelenő Messenger már sokkal több funkciót tartalmaz mint elődei. Jelentősen változott a dizájn is.

A 9-es verzió a 8.5-öshöz képest is sokat fejlődött:
• egyidejű bejelentkezés több helyről (maximum 4)
• újdonságok lista
• hivatkozások a személyes üzenetben
• partnerhangok (a partnerek egyes tevékenységeihez különböző hangokat társíthatunk)
• animált (GIF) megjelenő kép
• jelenetek (a Messenger kinézetének megváltoztatására)
• SPAM terjesztők bejelentése magyar nyelven
A programhoz sok bővítmény készült már, de a legismertebb a Messenger Plus!, mellyel témák és szkriptek ezreit használhatjuk. Segítségével formázhatjuk a nevünket és üzeneteinket is.
A Messengernek több nyílt forráskódú ellenfele is létezik. Például ilyen az aMSN, amelyet Linux operációs rendszereken is használhatunk.

(Windows Vista és 7 rendszerekre már megjelent a 2011-es verzió is, mellyel összekapcsolhatjuk Facebook és MySpace fiókunkat az MSN-el.)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Online függöség

Régóta léteznek olyan pszichiátriai kísérletek, amelyek a közösségi oldalakhoz kapcsolódó függőséget vizsgálják. A kísérletek során …

Hozzászólás