Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Zongorázzunk, zongora nélkül

Zongorázzunk, zongora nélkül

A gyakori kézmosás vagy mosás, fizikai munka következménye a kéz bőrének szárazsága, ráncossága, berepedezése. Legjobbak rá a nem zsíros testápolók, a szilikonos és egyéb kézkrémek, mert percek alatt beszívódnak a bőrbe és védik.
Negyven év felett gyakori panasz, hogy a kézhátakon nagy szeplők jelennek meg. Ebben a mértéktelen napozás is bűnös lehet. A halványítás semmit sem ér. Forduljunk orvoshoz.
A körmökön látható fehér csíkok nem egyebek, mint légbuborékok a köröm és az alatta lévő bőr között, amelyet betegségek következményeképpen keringési zavarok okozhatnak. A köröm növekedésével ezek eltűnnek.
A körmön gyakran látható hosszanti harántbarázda néha fertőző betegségek következménye, de megeshet, hogy a körömgyökér megsérül. Idős embereknél már nem lehet változtatni rajtuk.
A törékeny körömre gyógyír a naponta egyszeri meleg olajfürdő.
A kezeket és az ujjakat is kell tornáztatni. A következőképpen:
– zongorázzunk zongora nélkül,
– malmozzunk,
– illesszük szorosan össze mind a tíz ujjhegyünket és tenyerünket billegessük egymáshoz: oda-vissza, oda-vissza.
A férfiak azt vallják: egy nőn elölről az arcát, hátulról a lábát kell megnézni. Ma már nemcsak a szép lábú nők, hanem az izmos, szőrös lábú férfiak is vetélkednek a legszebb láb címért.
Milyennek kell lennie a lábnak?
A láb szépségét a combok hossza, az ízületek egyenes állása, a láb izomzatának fejlettsége, a boka körfogata és a testmagasság
hoz arányos lábfejméret határozza meg. Bőre legyen sima, feszes.
A szép járás (amelyre már a gyereket meg kell tanítani) fél siker. A hasat és a feneket be kell húzni, a mellkast kiemelni, a lábakat lazán, de nem hanyagul a földtől elemelve és nem csúsztatva kell a szép járást gyakoroltatni és gyakorolni. Sohasem késő. Persze ez függ testsúlyunktól, felesleges kilóinktól, edzettségünktől is. A járáshoz megfelelő cipők, lábbelik is kellenek, ugyanis a test egész súlya a lábakra nehezedik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Leave a Reply