Kezdőlap / Tisztítókúrák / 10 napos méregtelenítő kúra

10 napos méregtelenítő kúra

Testtisztító, méregtelenítő diéta tippek kezdőknek.

Rossz a komfortérzete? Anyagcsere folyamatai felborultak?
Akkor Önnek méregtelenítésre van szüksége!

Gyakorolták évszázadokon keresztül a világ minden kultúrájában – beleértve az ájurvédikus és a kínai orvoslási rendszerek – méregtelenítő szó jelentése, tisztítja és táplálja a testet belülről kifelé. Ha eltávolítjuk a méreganyagokat, akkor testünk könnyebben felveszi az egészséges szervezetbe vitt táplálékot.
„A test saját természetes gyógyító rendszer,” mondta Peter Bennett, ND, orvosi igazgatója Helios Klinika Victoria, BC, és társszerzője a Stephen Barrie, ND és Sara Faye, a 7-napos Detox Miracle (Prima-egészségügyi) . „méregtelenítés fokozza ezt a rendszert,” magyarázza.

Hogyan történik a méregtelenítés?
Alapvetően azt jelenti, hogy méregtelenítjük a vért. Elsősorban a májból történik a szennyeződések eltávolítása, ahol a méreganyagok feldolgozása és megszüntetése történik. Ez a folyamat persze átfut a veséken, beleken, nyirokmirigyeken és a bőrön. Amennyiben méregtelenítés nem történik, az kihat ezekre a szervekre és károsíthatják azt.

Honnan tudjuk, hogy szükségünk van méregtelenítésre?
Méregtelenítés legalább évente egyszer szükséges. Egy rövid méregtelenítő program az egész testet megtisztítja, ez általában biztonságos, sőt, a tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a méregtelenítés előnyös az egészségre.
Azonban ne alkalmazzanak méregtelenítést a szoptató anyák, gyermekek és a krónikus degeneratív betegségekben szenvedők, a rák vagy a tuberkulózis betegek. Ebben az esetben kérjük ki szakorvos véleményét.

10 NAP ALATT TISZTÍTSD MEG TESTED A MÉREGANYAGOKTÓL AZ ALÁBBIAK BETARTÁSÁVAL:

1. Egyél sok rostot, beleértve a barna rizst, friss gyümölcsöt és zöldséget. Répa, retek, articsóka, káposzta, brokkoli és a tengeri moszat kiváló méregtelenítő ételek.

2. Tisztítsd a májat gyógynövényekkel, mint a gyermekláncfű gyökér, bojtorján-és máriatövis, és a zöld tea fogyasztása.

3. C-vitamin fogyasztás citrusokból. Ajánlott minden pohár vízhez egy pici citromot facsarni.

4. Igyál legalább 2 liter vizet naponta. Ez sokaknak soknak tünik, de kivitelezhető! Szemelj ki egy 3dl-es poharat és az legyen mindig tele, kortyolj bele ahányszor arra mész!

5. Sokszor elfelejtünk lélegezni! Általában aprókat lélegzünk, ami álmossághoz vezet. Figyeljünk arra, hogy az oxigén rendesen áramoljon testünkben! Lélegezzünk mélyeket!

6. Ha rosszra gondolunk, hesegessük el! Azonnal gondoljunk egy csodás tengerpartra és elűzhetjük a stresszt!

7. Hidroterápiás gyakorlat: egy nagyon forró zuhany öt percig, majd hideg víz 30 másodpercig. Ezt felváltva háromszor, majd lehetőség szerint 30 perc alvás kövesse!

8. Szaunázás. Ehhez szerintem nem kell kommentár

9. Speciális kefe és méregtelenítő tapasz használata, amely kapható a gyógyszertárakban.

10. Legyünk kitartóak akár jógával, vagy napi egy órás testedzéssel. Lényeg, hogy jól érezzük magunkat!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Leave a Reply