Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / A beteg gyermek szórakoztatása

A beteg gyermek szórakoztatása

Hogyan lehet az ivást szórakoztatóbbá tenni?
• Adjunk a gyereknek olyan poharat, amilyenből rendes körülmények között felnőttek szoktak inni.
• Pici poharakban vagy tojástartóban kínáljuk az italt. A kis adagok mulatságosak.
• Adjunk a gyereknek friss gyümölcsből – körtéből, almából, narancsból, grépfrútból – készült ivólevet. Hígítsuk fel vízzel.
• Tegyünk a poharába szokatlan formájú – kacskaringós, hajlított – szívószálat.
• Ha a gyerek nem szereti a tejet, vonzó lehet a turmixkeverék.
• Váltogassuk minél gyakrabban az italokat.
• Kisgyereket vagy csecsemőt próbáljunk teáskanálból itatni. Hosszú nyelű kanállal tegyük mulatságosabbá az eseményt.
Beteg gyerek szórakoztatása
Ha a gyerek beteg, nyugodtan kényeztethetjük. Engedjük olyan játékokkal játszani, amelyeket eddig nem vihetett az ágyba. Még a piszkítással járó tevékenység – például a festés – sem csinál túl nagy bajt, ha egy nagy nylon- vagy gumilepedőt teszünk az ágyra.
Legyünk nagyvonalúak! Ne akadékoskodjunk, ne ügyeljünk kínosan a rendre – később majd kitakaríthatunk. Ne csináljunk semmiből nagy ügyet, ne szekáljuk is gyereket, hogy ügyeljen a tisztaságra. Úljünk mellé, töltsünk vele minél több időt. Olvassunk neki, játsszunk vele vagy ónekeljünk neki, segítsünk képeket színezni, festeni vagyjátékházat építeni.
A betegség ideje alatt hadd nézzen gyermek televíziót, hallgasson rádiót
vigyük be a szobájába a tévét vagy oda, nhol éppen együtt vagyunk. Vegyünk neki új játékokat, de csak egyenként adjuk mla. Csomagoljuk be őket, és ha a gyerek elég jól érzi magát, tréfáljuk meg a csomagokkal, igyekezzen kitalálni, mi van
bennük és utána tépje fel a csomagolópapírt. Ha nem fertőző beteg, hívjuk el a gyermek barátait és engedjük meg, hogy kis ideig együttjátsszanak.
Ha a gyermek lábadozik és kint meleg az idő, az égvilágon semmi sem indokolja, hogy a négy fal között maradjon. Kimerítő testmozgást azonban nem végezhet. Ha néhány perces kintlét után sem akar bejönni, az általában a gyógyulás jele.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pikkelysömör

Jelentése: páncélképződés; a határok felfegyverzése; „karakterpáncél” félelem a sérüléstől: „a kemény külső lágy belsőt takar” …

Hozzászólás