Kezdőlap / Divat-szépség / A bőr elváltozásai

A bőr elváltozásai

Az öregedés során – ugyancsak élettani változásként – a bőr szövetének általános sorvadása (atrófiája) is bekövetkezik. Ez a folyamat hasonló módon a bőr petyhüdtté válását eredményezi.
Végül – ugyancsak kortól függően – számolnunk kell még a csontváz állományának megváltozásával is. A legkifejezettebb változás a fogak elvesztése, és ha nem pótolják őket, akkor az arc beesetté válik.
A bőr alatti izomszövet működése gátolja ugyan a bőrtasakok kialakulását, de az izomfeszülés ugyanakkor fokozatosan ráncképződést okoz. Jellegzetesek mindenekelőtt a vízszintes ráncok a homlokon, de ilyen eredetűek az orr és szájszöglet között kialakuló (úgynevezett nasolabialis) barázdák is. További ráncok képződnek ott, ahol a bőrnek az állandóan ismétlődő
mozgásmintákhoz kell alkalmazkodnia (főleg a nyakon ilyen a helyzet). A redők akkor válnak kifejezetté, amikor a bór rugalmassága a kor előrehaladtával csökkenni kezd. Mindezeken kívül sok más ok is van, amelyek kis ráncocskák vagy mélyebb barázdák képződését idézi elő.
Az arcbőr öregedésének els8 jelei gyakran már a húszas évek közepe táján felismerhetők: finom ráncocskák képződnek a szemhéj alatt és a szem külső sarkánál. Ezeket az elváltozásokat általában csak a szépségükkel nagyon törődő nők veszik észre magukon, hiszen az arc kikészítésekor könnyen és tökéletesen elrejthetők. De azért ezek a finom ráncocskák mégiscsak a
szarkalábak első jelei, amelyek persze csak sok év elmúltával lesznek majd kifejezettek, messzebbről is jól láthatók.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás