Kezdőlap / Állatok / Macska / A cica pillantásának jelentése

A cica pillantásának jelentése

A macskák sokféle jelet használnak ahhoz, hogy az üzeneteiket eljuttassák hozzánk és, hogy elkerüljék a nem kívánt konfrontációkat.
A közvetlen szemkontaktus.
Még az emberek a konkrét szemkontaktust a vonzalmuk kinyilvánítására is használhatják, a legtöbb macska fenyegetőnek veszi ezt. Ezért van az, hogy több társaságában a macska általában afelé a személy felé közeledik a szobában, aki figyelmen kívül hagyja. A legriadtabbá akkor válik egy macska, minél jobban kitágul a pupillája. Amikor kitágul a pupillája, és nagyra nyitja a szemét, a pupillák a lehető legtöbb vizuális információt gyűjtik be. Ez a hatalmasra tágult pupilla jelzi, hogy a macska nagyon riadt, vagy hátrálni akar. Egy izgalomban lévő, vagy dühös macskának a pupillái összeszűkülhetnek, hogy még hatékonyabban fókuszálhasson az adott részletre. De a macskák szeme, a környezet villanásaira is reagál, ezért is fontos a testbeszédüket egészként megfigyelni, és nem egyes részletekre összpontosítani. Amint egy macska észreveszi, hogy nézik, lehet, hogy abbahagyja, amit csinál, hogy felmérje a szituációt.
Az izgatott pillantás
Ha egy macska lassú, jelentőségteljes pillantásokkal fogad egy embert, vagy egy másik macskát, azzal vonzalmat sugalmaz. Miért? Mert, a macskák világában, ha az állat valaki más jelenlétében csukja le a szemét, az a bizalom kizárólagos jele. Azzal, hogy lassan rápislogsz a macskádra, azt fejezed ki neki, hogy tisztában vagy a jelenlétével, és nem kell fenyegetve éreznie magát. Így a következő alkalommal, amikor a cicád rád pillant, próbáld viszonozni ezt a gesztust.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szobacica

Bár a macska sokkal önállóbb és önfejűbb mint a kutya, ő is igényli a gondoskodást …

Hozzászólás