Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / A depresszió okai és kezelése

A depresszió okai és kezelése

A depresszió egy pszichiátriai betegség.

Az unipoláris zavar olyan elmeállapot, melynek jellemző tünetei az elesettség, búskomorság, érzelemhiány. Ezt más néven melankóliának is nevezzük.
A pszichotikus depresszió során gyakran éreznek a betegek halálvágyat, és késztetést az öngyilkosságra. Teljesen elvész a kapcsolatuk a külvilággal, nem képesek belátni, hogy betegek.
A depresszió több különböző módon, formában is megnyilvánulhat, melyek visszavezethetnek a kiváltó okokra. A depressziós emberek teljesen magukba fordulnak. Kerülik az embereket, a társaságot, majd elmagányosodnak. Az enyhe depresszió során a betegség spontán gyógyul, de komolyabb esetekben orvosi segítségre is szorulhat a beteg.
A depressziónak okai szerint két formája létezik. Egyik az endogén, mely esetében a depresszió a test rendellenességeire vezethető vissza, például a vitaminhiányra. A másik formája az exogén, melyet külső okokra vezethetünk vissza, például tragédia, kudarc, kirekesztettség, diszkrimináció. Ugyanaz az ok másként is megnyilvánulhat, mint más embereknél, ez ugyanis az egyéni érzékenységtől is függ.
A kezelése régebben tánccal, gyógynövényekkel kezelték. A gyógynövények közül a legnépszerűbbek a citromfű és az orbáncfű. Ma már terápiákat (munka, kommunikációs terápia stb.) is használnak, de a súlyosabb eseteket gyógyszerekkel, antidepresszánsokkal is kezelik.

A depresszió fajtái:

  • súlyos depresszív zavar (klinikai depresszió)
  • unipoláris depresszió
  • unipoláris zavar
  • depresszió szót a köznyelvben gyakran azokra az emberekre használjuk, akik szembetűnően lehangoltnak néznek ki.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A depresszió irányítja a testet és a lelket

ÉrzésekA boldogtalanság érzése az első jele annak, hogy ön lehangolt. Szomorúnak, csüggedtnek érzi magát és …

Hozzászólás