Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Amit a túlsúlyról tudni kell

Amit a túlsúlyról tudni kell

Túlsúlyosnak lenni elviselhetetlen terhet jelenthet. Kinézetünk jelentősen befolyásolja közérzetünket, és bár bizonyára sokan hisznek abban, hogy „a kövér emberek szépek és kedélyesek”, legtöbben mégis úgy gondoljuk, kövérnek lenni a lehető legrosszabb dolog a világon. Nem a kifutón sétáló csont sovány modelleket irigyeljük, mindössze saját testünkből szeretnénk kihozni a maximumot.
A következetesen végzett fogyókúra leszámol a lerakódott zsírral, és az álomsúly elérése felett érzett örömünk gyorsan feledteti az eredményhez szükséges erőfeszítéseket – előbb vagy utóbb lazítunk a szabályokon, és visszatérünk régebbi étkezési szokásainkhoz. Ebben nincs is semmi meglepő, hiszen mindannyian magától értetődő szokásaink szerint éljük életünket, és kínzó étvágyunkat azonnal csillapítani akarjuk. Azonban a lassan visszalopódzó kilók okozta frusztráció a rettegett jojo-diéta ördögi köréhez vezet, az éhezés és mások gúnyolódásának hatására pedig még kövérebbek leszünk, mint a fogyókúra kezdetekor.

Ezért hiszik egyre többen, hogy a fogyókúra végső soron hízáshoz vezet.
Ez azonban nem igaz. A tartós súlycsökkenés azért nem alakul ki, mivel nem megfelelő módszert választottunk a nem kívánatos súlyfelesleg leadására. Elkerülhetetlen, hogy a kínzó éhség miatt elkezdünk várakozni kedvenc ételeink után. és szinte lehetetlen ellenállni a kísértésnek. Ha ehhez még hozzáadjuk az önbizalomhiányt és azt a mélyen rejtőző meggyőződésünket, miszerint úgysem fogunk soha lefogyni, máris kudarcra programoztuk magunkat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás