Kezdőlap / Állatok / Kutya / A drótszőrű magyar vizsla

A drótszőrű magyar vizsla

A drótszőrű magyar vizsla a kutyatartó társadalomban az egyik legfelkapottabb kutyafajta. Vadászkutya, természete szerint erdőn, mezőn és vízen is jól használható, a drótszőrű magyar vizsla kimondottan szereti ezeket a területeket. A vadászat során kifinomult szaglóérzékét is ki lehet használni, igen nagy pontossággal kutatja fel az apróvadat és utána jelzi a vadásztársának. A szárazföldön kívül a vízben is nagyon jól használható, megkeresi az elejtett,vagy a már megsebzett vadat.
A drótszőrű magyar vizsla jóval erősebb és nehezebb , mint a rövid szőrű vizsla. Háta rövid és egyenes, a bordái íveltek.
A drótszőrű magyar vizsla tulajdonsága, hogy rendkívül kiegyensúlyozott, magabiztos és igen értelmes, sportos kutya. Rendkívül gyors, ez a tulajdonsága szintén kihasználható a vadászat során. Az ébersége kifinomult, nyilván a vadászösztöne miatt. Az emberekhez ragaszkodó, kedves, hűséges fajta. Ez a kutyafajta nagyon szereti vizet, imád úszkálni. A már említett kiváló szaglása miatt olyan terepeken is alkalmas a vadászatra, melyek amúgy az emberek részére nehezen járhatóak. Olyan helyeken is meg tudja közelíteni a vadat, ahonnan más módon nehezen lehetne ezt elérni. A drótszőrű magyar vizsla további jó tulajdonsága, hogy igen kitartó kutya, nem adja fel a kutatást egyhamar. Elmondható róla, hogy megbízható barátja és társa az embernek a mindennapok során is. Emberbarát, főképpen a gyerekeket szereti nagyon. Emiatt viszont házőrzésre annyira nem alkalmas, bár az idegeneket azért megugatja. 14-16 évig is elélhet, persze ez függ a tartó gazditól is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Angol Véreb

Nagy termetű kutya. Marmagassága 66 centiméter súlya 50 kg. Méltóságteljes arckifejezéséről lerí hogy nemes kutya. …

Hozzászólás