Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Sorozatok / A farm, ahol élünk

A farm, ahol élünk

A filmsorozat Laura Ingalls Wilder regénysorozata alapján készült, eredeti címe: ’Little house on the prairie’, a magyarul megjelent könyv címe pedig ’A mi kis farmunk’. A sorozat a tizenkilencedik században, Észak-Amerikában játszódik. Egy érzelemdús, értékközpontú családi sorozatról van szó.
A főhős, egyben mesélő: Laura, egy hihetetlenül bájos, jószívű, érdeklődő és lelkes kislány. Imád horgászni, futni, versenyezni, és a természetben lenni. A sorozat elején tizenegy-két éves naiv, de nyíltszívű fruska, a sorozat végére határozott nővé érik. Az ő családját, valamint szülőhelyét, a Minnesota álam- beli Walnut Grove-ot és lakóit mutatja be a műsor.
A kis Laura számára az apja szava szentírás. Mérhetetlenül szereti és tiszteli édesapját, és mindent elhisz és elfogad, amit tőle tanul. Charles, az apuka farmer, keményen dolgozik a családjáért, és közben mindenki lelkét is ápolja, igazi családapa. Felesége, Caroline a gondos háziasszony szintén mindent megtesz kis családjáért. Legidősebb lányuk Mary, az égszínkék szemű szép és különösen okos lány, aki a sorozat során megvakul, így egy egészen új világot kell megismernie és beilleszkednie. Laura és Mary kistestvére Carrie, a sorozat elején még leginkább csak kedvesen mosolyog, néha egy-egy szót szól, vagy kisebb galibát okoz. Persze a nővérei nyomában ő is kikupálódik az évek során. Később családjukba fogadnak még egy városi utcagyereket, Albertet. A fiú még sok galibát okoz a családban, de legalább annyi hálát és szeretet is ad a későbbiek folyamán.
A családtagok mellett vannak olyan állandó szereplők, mint a mackó-alkatú Mr Edwards, aki szintén nem egyszerű eset, de a szíve a helyén van. Ott van az Oleson-házaspár, a helyi bolt tulajdonosai. A családban az asszony hordja a nadrágot, és nemcsak férje fölött, de az összes ismerőse fölött uralkodni próbál. Csemetéik Willie és Nellie megkeserítik Lauráék életét, de később ők is sokat változnak. A helyi tanárnő, lelkész, orvos és más szereplők is gyakran feltűnnek a részekben. Rajtuk kívül pedig számos epizódszereplő tűnik fel az évek során, akik általában csak egy-egy rész erejéig kerülnek középpontba.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szellemekkel suttogó

Ez a sorozat a szellemek világába repíti a nézőt. Mindenkit foglalkoztat mi van a halál …

Leave a Reply