Kezdőlap / Egészség és fitness / A fehér fog titka

A fehér fog titka

Egy mosolyt igazán megnyerővé a fehér fogak tesznek, ezért sokan irigykedve nézzük a hírességek vakító fehér fogait. A csillogó fehérség magabiztosságot ad, és bátrabban nevetnek önfeledten. Azok, akiknek kevésbé fehér fogai vannak, ritkábban mosolyognak, mert nem szeretik mutogatni a fogsorukat. Hogy a fogainkat mennyire sikerül tisztán és fehéren tartani, az függ az életmódunktól és az öröklött tulajdonságoktól is. A fog eredendően nem hófehér, hanem természetes, világos csontszínű, de ez az alapszín egyénenként is eltérő lehet. Viszont az évek során elszíneződhet a kávé, tea, kóla hatására. Minden fogfehérítés alapja az az elv, hogy a fogban lévő színező részecskék az oxigén hatására oxidálódnak, amely következtében a fogak fehérebbek lesznek.
Professzionális fogfehérítésért keressük fel fogorvosunkat, aki speciális fehérítő gélt visz fel a fogakra, amit hő vagy fény segítségével aktivál. Ennek létezik egy olyan változata is, amikor a gélt egy sínnel együtt 1-2 órán keresztül kell a fogakon tartani.
De a fogak fehérítése már otthon is elvégezhető. Ez a művelet nem egy alkalmas, akármilyen terméket és módszert válasszunk is, a kívánt eredmény eléréséhez többszöri ismétlésre van szükség. Előnye, hogy sokkal kevesebbe kerül, mint a fogorvosi kezelés. Ilyen a fogfehérítő matrica, amit az alsó-felsó fogsorra kell felragasztani és 20-25 percig hatni hagyni. Léteznek fehérítő tollak, amiket úgy kell használni, mintha színeznénk vele; a tollban lévő zselé fejti ki a fehérítő hatást. Vásárolhatunk fogfehérítő fogkrémeket is, ami a felszíni elszíneződések eltávolítására alkalmas. Akármilyen módszerről is legyen szó, látványos eredmény csak a 3-4. alkalom után vehető észre.
Egyik fogfehérítő módszer sem tart örökké, az évek során fokozatosan veszíti el a fog a fehérségét.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás