Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / A gyerekszoba

A gyerekszoba

A gyerekszoba azokhoz a helyiségekhez tartozik, amelyekben több különböző tevékenységet is folytatunk. Itt játszanak és alszanak a gyerekek. Ami azt jelenti, hogy napközben az aktivitást és kreativitást kell erősíteni, míg éjszaka a nyugodt alvást. Ha több gyerek osztozik egy szobán, lehetőséget kell teremtenünk arra, hogy mindegyiküknek legyen egy saját zuga. Ennek berendezését bízzuk a gyerekekre. Ők tudják a legjobban, mi a jó nekik.
Az lenne az ideális, ha a gyerekszoba a lakás közepétől keletre, délkeletre vagy nyugatra feküdne. így vagy délelőttönként (kelet, délkelet), vagy délutánonként (nyugat) elegendő napfény érné. Ha a gyerekszoba keleten fekszik, akkor nagyon serkentő, mozgásba hozó csi uralkodik benne, ami viszont rosszul hathat a gyerekek alvására. Előfordulhat, hogy egy ilyen szobában tompítanunk kell a csit.
Ideális, ha a gyerekszoba a lakás közepétől délkeletre fekszik. Itt is erősödik az aktivitás és a kreativitás, de lényegesen lágyabban, mint keleten. Ez viszont kedvezően hat az alvásra.
A gyerek- vagy a játszószobában a fényt felfelé árasztó falilámpákat használjunk. Ily módon fokozhatjuk keleten a fa-energiát.
A gyerekszobában is kerüljük az éles peremű, szegélyű tárgyakat és bútorokat, ezek ártó energiát, shat
gerjesztenek. A gyerekszobában alkalmazzuk gyakran a kék színt. Megnyugtatóan
hat. Ne akasszunk szélcsengőket az ágy fölé. s ne tegyünk növényeket ebbe a szobába! Az elektromos készülékek, a televízió, a számítógép és a videó sem ide valók.
Vegyük rá a gyerekeket arra, hogy esténként tegyék rendbe a szobájukat. Ha még kicsik, ezt mi végezzük el helyettük. S hogy a esi ne áramoljék túl gyorsan a rendbe tett gyerekszobában, éjszakára csukjuk be az ajtót, és az ablakon húzzuk le a rolókat, vagy húzzuk be a függönyöket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

6 hozzászólás

  1. Jól néz ki a falon a micimackós kép! :) Örülne neki a lányom.

  2. Lehet ilyet kapni, vagy ez sablon alapján készült szerintetek?

    • Én tuti nem tudnám kézzel megfesteni.

    • Nálunk itthon a falon van kitéve Hófehérke, Bell a szépség és a szörnyetegből, Csipkerózsika és Hamupipőke, na meg Csingiling :) Én a százasból vettem őket, van sokféle minta, a papírírószerekben is kapható fű, fa, és egyebek ragasztós változatban, és magadnak szépen kirakhatod ahogy szeretnéd… :) De ez pl. itt látszik, hogy festett :)

  3. Kár, hogy nem ír árakat.

Hozzászólás