Kezdőlap / Divat-szépség / A hajnövekedés javítása zsírsavakal

A hajnövekedés javítása zsírsavakal

Hajhullásra, lassú hajnövekedésre vagy elvékonyodó hajra dr. Andrew Weil azt tanácsolja, hogy egészítsük ki táplálékunkat gamma-linolén-savval. Ez egy olyan zsírsav, amely egészségesebbé teszi a hajat, a bőrt és a körmöt. Ezt a zsírsavat a ligetszépe, a fekete ribizli- vagy a borágófű olajban találhatjuk, amelyek kapszula formájában kaphatók a gyógynövényboltokban. Ajánlott napi adagja kétezer 1-2 db 500 mg-os kapszula. Hatása 6-8 hét múlva érezhető, amikor megáll a hajhullás, az új haj pedig vastagodni kezd. (Jótékony mellékhatása az egészségesebb, tisztább és csillogóbb bőr)
Próbálja növelni az omega-3 zsírsavak bevitelét is, amelynek ugyanolyan pozitív mellékhatásai vannak, mint a gamma-linolén-savnak. Ezenkívül védelmet nyújtanak a sejtek és a szövetek degeneratív elváltozásai ellen is, ilyen táplálékok a lazac, a hering, a makréla, vagy a különböző kiegészítők, mint a lenmag (próbálja meg így: 1-2 evőkanál – 15-30 ml – darálva, ételre szórva, vagy 1 evőkanál – 15 ml – lenmagolaj).

VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK
A teljes értékű, természetes táplálékok (lehetőleg szerves eredetűek legyenek) tartalmazzák azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek nélkülözhetetlenek az erős és egészséges haj és bőr számára. Ezek nélkül az anyagok nélkül szervezetünk szenvedne. A-vitamin például nagy mennyiségben a sárga, a narancssárga és a sötét levelű zöldségekben található. Vitaminok és ásványi anyagok hiánya következtében a fejbőr keményebbé, vastagabbá válik. A megvastagodott fejbőr alatt olaj halmozódik fel, és megindul a bőr felszíne alatti izzadás. Ennek eredménye a száraz haj és a pikkelyes korpásodás. A teljes kiőrlésű gabonákban, a babban, a különböző magokban és a zöldségekben bőségesen található B-vitaminok hiánya a fejbőrt nagyon zsírossá teszi. Ezenkívül okozhat még zsíros korpásodást, kopaszodást, és korai őszülést. Az egészséges hajhoz és bőrhöz nélkülözhetetlen ásványi anyagok hiánya rossz irányba befolyásolja a haj szerkezeti felépítését, és a kollagén képződését. A kollagén nevű kötőszövet a bőrben és a testben mindenhol megtalálható.
Szervezetünk az összes vitaminhoz és ásványi anyaghoz hozzájut, ha étrendünk kiegyensúlyozott. Étrendünket teljes értékű, szerves eredetű táplálékokból ajánlott összeállítani. A mai rohanó, „készételes” nyugati világban sokunk szervezete nem jut hozzá az ajánlott mennyiségekhez. Ezért a hiányzó anyagok pótlására ajánlatos jó minőségű vitamin- és ásványianyag-kiegészítőket szedni, és megvédeni szervezetünket a szabad gyökök támadásától.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás