Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / A hátfájás megszüntetése ellazulással

A hátfájás megszüntetése ellazulással

A hátfájásnak többféle oka is lehet. Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő módszert a megszüntetésére.
A feszültség és az ellazulás az élet két pólusa, melyeknek megfelelő egyensúlya teszi lehetővé az emberi szervezet életképességét. Az egyensúlyzavaroknak negatív, káros kihatásai vannak melyek különböző módon jelentkezhetnek:
feszültség, idegesség, „belső nyugtalanság”formájában.
Különösen ellazult állapotban figyelhető meg a test és a lélek közötti összefüggés. Az izomzat ellazulása nem történik meg;, amíg pszichés feszültség hatása alatt állunk, amely fordítva is érvényes: a megfeszült, görcsös izomzat nem teszi lehetővé az oldott pszichés állapotot.
Ez a pszichés és fizikai ellazulás közötti összefüggés arra ad lehetőséget, hogy az egyik pólus tudatos lazításával a másik szerint, is befolyásoljuk. Szinte minden kocogó ismeri azt a nagyon könnyed, majdnem eufórikus érzést, amely egy kiadós távolság megtétele után jön létre, de amihez előzőleg le kellett győzni saját magát. A futó teljes pszichofizikai ellazulást, tökéletes közérzetet érhet el”Az ellazulás alatt fellépő szubjektív érzések nehézség vagy könnyedség, melegség érzésének formájában, nyugalomban, higgadtságban jelentkezhetnek.
Az eddigiek alapján a lazítást úgy határozhatnánk meg, mint tökéletes közérzetet, a pszichés és fizikai oldottság állapotát. A lazítás azonban ezeken túl egy bizonyos regeneráció is: stresszfeloldó hatású, mely a belső nyugalom és megelégedettség érzését adja, miközben erőgyűjtés és felfrissülés is történik.
-Az izom feszültség csökkenése:
Vázizomzatunk funkciói közül alapvető fontosságú az úgynevezett támasztó-, tartófunkció. Normál állapotban az izomzat bizonyos alapfeszültséggel, alaptónussal rendelkezik.
Stresszállapot, kényszertartás, heves izgalom hatására az alaptónus megnövekszik, az izomzatban tartós megfeszülés jön létre. A lazító módszerek az izomzat reakciókészségének csökkenése által az izomtónus csökkenését eredményezik, akár az alaptónus szintje alá.
A szívfrekvencia és a vérnyomás csökkenése:
A lazítás összességében stabilizáló hatást fejt ki a vérkeringés szabályozására.
A légzés frekvenciájának csökkenése:
A légzés nyugodtabbá válik, amely a légzésszám csökkenésében, a légzés mélységének növekedésében és a hasi légzés előtérbe kerülésében nyilvánul meg.
Az erek kitágulása:
Az izomzat tónuscsökkenésével együtt a perifériás véredények kitágulnak, mely melegségérzetben nyilvánul meg elsősorban a végtagok területén. A hőmérséklet emelkedése megfelelő műszerrel érzékelhető. A verejtékmirigyek aktivitásának csökkenése következtében lassabbá válik a bőr vezetőképessége.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Körömgomba

A körömgomba nem csupán esztétikai probléma, időskorban az emberek 50%-a fertőzött lehet. Azért ilyen magas …

Hozzászólás