Kezdőlap / Állatok / Kutya / A kanadai fehér juhászkutya

A kanadai fehér juhászkutya

A kanadai fehér juhászkutya az 1920-as évek elején megjelent az Amerikában és azóta is nagy megbecsülésnek örvend a fajta.
Megjelenése:
Közepes termetű izmos és erős juhászkutya. A feje ék alakú. A háromszög alakú fülei magasan tűzöttek felállóak, hegyesek és előreállóak. A szeme mandulavágású, a színe lehetőleg sötét. Az orra egyenes, a színe sötét. Az erős és izmos nyaka középhosszú. A háta egyenes, közepesen hosszú. A hasa mérsékelten felhúzott. Az ágyéka széles. A fara enyhén lejtős. A lábai közepesen hosszúak, egyenesek és izmosak. A mancsa kerekded . A farka közepesen hosszú, sűrű, zászlós. A szőrzete lehet sima félhosszú és sima hosszú. Mindkettőnél az sűrű alj szőrzet. A sima félhosszú változatnál a fedőszőr tömör, durva, szorosan a testhez simul. A sima hosszú változatnál a szőr bár durva és tömör nem simulnak szorosan a testhez. A szőrzet színe csak fehér lehet.
A kan marmagassága 60-65 cm, szukánál 55-60 cm.
Természete
A fehér juhász kutya kedves kezes és értelmes. A gazdájához hű. Az idegenekkel szemben bizalmatlan, de nem agresszív. Nagyon jól tartható csoportosan, mivel kifejezetten falkaszerető és a házban tartózkodó különféle állatokkal is jól megfér. Szívós, edzett fajta. Könnyen tanítható. Temperamentumos, bártor, de kiegyensúlyozott fajta.
Alkalmazása: őrző-védő feladatok, vakvezető és lavinakutya, kábítószer és robbanóanyag felkutató eb, ezenkívül kiváló rendőrkutya. Az amerikai rendőrségnél szolgáló Prince nevű fehér juhászkutyára 11 év alatt csaknem 200 bűnözőt tett ártalmatlanná.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kutya az ember barátja?

A kutya az ember barátja- szól a mondás- , de mostanában véleményem szerint ez már …

Hozzászólás