Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / A legnagyobb ellenség : Az alacsony Önbecsülés

A legnagyobb ellenség : Az alacsony Önbecsülés

A legfontosabbat, amit csak birtokolhat az életben, egyetlen ember tudja Önnek megadni: Ön!
Ez pedig az a mód, ahogyan ónmagáról gondolkodik, amilyennek tartja magát – röviden: az önbecsülése.
Ha depressziós, akkor tagadhatatlanul értéktelennek érzi magát. Másként megfogalmazva: Szinte lehetetlen depressziósnak lenni, ha becsüli önmagát.
Az önbecsülés azt jelenti, hogy önmagunkat fontosnak és értékesnek tartjuk, függetlenül a hibáinktól és gyengeségeinktől, amelyekkel rendelkezünk. Azt jelenti, hogy a külsőnktől, sikereinktől vagy mások elismerésétől függetlenül elfogadjuk magunkat. Az önbecsülés azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk önmagunkért és tetteinkért. Azt jelenti, hogy nem másokat teszünk felelőssé saját boldogulásunkért. A valódi önbecsülés nem függ a különleges képességeinktől és tehetségünktől. Lehetünk mások szemében tehetséges színészek, sportolók vagy írók, kiváló ezermesterek vagy sikeres üzletemberek, és mégis hiányozhat az önbecsülésünk.
Az önbecsülésnek semmi köze az önimádathoz. Nem az a lényeg, hogy elteljünk magunktól és másokat lenézzünk. Nem is az a lényeg, hogy pöffeszkedő pávaként mutogassuk másoknak, mi mennyire szuperek vagyunk. És arról sincsen szó, hogy mások kegyeiért és elismeréséért versengjünk. Ha valóban becsüljük önmagunkat, akkor nem kell másoknak bizonyítanunk, és arra sincsen szükségünk, hogy magunkat másoknál többre tartsuk.
Őszintén, jó véleménnyel van önmagáról?
Ha belenéz a tükörbe, tetszik, amit lát?
Szeresse Önmagát és ne érdekelje, hogy mások milyenek! Szeretteink minket szeretnek!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A depresszió irányítja a testet és a lelket

ÉrzésekA boldogtalanság érzése az első jele annak, hogy ön lehangolt. Szomorúnak, csüggedtnek érzi magát és …

Leave a Reply