Kezdőlap / Meditáció / A meditálás után – agykontroll

A meditálás után – agykontroll

Képzeljük el, hogy közvetlen, működő kapcsolatba kerülünk egy mindent átható, magasabb intelligenciával, ás egy hihetetlen pillanatban rájövünk, hogy amit eddig tudtunk a világról, az annál sokkal mélyebb. Milyen volna, ha ez az egész a mi szolgálatunkban állna, ha segítségül hívhatnánk bármikor, ha bölcsességet, megvilágosodást és segítséget adna? Ez az agykontroll.

Az agykontroll alapja a meditáció, minden tanítása az elmélyült, tanulható meditációra alapszik. A módszer kitalálója José Silva volt, aki 1944-ben kezdte meg parapszichológiai kutatásait a Texas-állambeli Laredóban. Az autodidakta férfi kezdetekben saját gyermekein kezdett kísérletezni. A cél az intelligenciahányadosuk növelése volt. 28 év alatt fejlesztette ki a Silva-féle agykontroll módszert, tanfolyamot először 1966-ban tartott, azóta viszont milliók sajátították el azt, akik a tanultak segítségével eredményesebben tudják kihasználni elméjük erejét.

A módszer tehát a relaxációra, a meditációra épít, ha úgy tetszik, a meditálással elérhető egyes előnyöket foglalja össze és számos eredménnyel járhat:

  • erősíti az önbizalmat
  • a memóriát, illetve az emlékezőképességet javítja
  • a tanulás hatékonyságát és gyorsaságát növeli
  • kiegyensúlyozottságot, optimizmust, energiát nyújt
  • az öngyógyítás lehetőségét nyújtja
  • segíthet a fogyásban, a dohányzás és más káros szokások elhagyásában
  • fokozza a kreativitást
  • hatodik érzék kifejlesztésében is segítség lehet
  • céljaink elérésében, álmaink megértésében is segít

Az agykontroll Magyarországon is népszerű, az országszerte számos előadás ismerteti a módszert, és ezeken kívül tanfolyami lehetőségeket is kínálnak – felnőttek és gyermekek részére is – egész évben. A gyermekek számára egy tanfolyam 15-20 ezer forint körül van, illetve a tanfolyamon kívül egyéb tanulási lehetőségeket is kínálnak, mint például agykontroll táborokat, kommunikációs tréningeket, iskolai road-show-kat.

A felnőttképzés minimális díja 30 ezer forinttól kezdődik, a nyugdíjas tanulni vágyók természetesen bizonyos mértékű kedvezményben részesülhetnek. A tanfolyam 4 napos, összesen 40 órát tesz ki, szinte havi rendszerességgel vannak meghirdetve és tulajdonképpen az ország bármely nagyobb városában van lehetőség részt venni a képzéseken.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meditáció nem imádság

A meditáló elme csöndes. Ez nem olyan csend, amilyet a gondolkodás elképzel; nem a békés …

Leave a Reply