Kezdőlap / Divat-szépség / A mellkisebbítés menete

A mellkisebbítés menete

A betegnek már a beavatkozás előtt néhány nappal hónaljszőrzetét el kell távolítania: mellét, nyakát, karját, hónalját pedig egy különleges baktériumellenes szerrel kell rendszeresen lemosnia. Így jelentősen csökkenthető a fertőzés veszélye. A véralvadást gátló gyógyszerek szedését már a beavatkozás előtt két héttel abba kell hagyni.
Közvetlenül a beavatkozás előtt a sebész egy erre alkalmas jelzőceruzával a beteg altatása előtt felrajzolja a bőrre a követendő metszésvonalat. Először a nyaktól a köldökig húzódó középvonalat kell meghúzni, hogy biztosan lehessen látni a szimmetrikus helyzetet. Hasonló vonalat kell ezután húzni a nyaktól a mellbimbóig. Ezen a két vonalon fel kell tüntetni az emlőbimbók új helyét. A mellbimbók helyzetének meghatározására rendelkezünk egy irányszámmal: akkor optimális a bimbók elhelyezkedése, ha a testmagasságtól függően a szegycsont feletti kis bemélyedéstől (a jugulumtól) 19-21 cm-nyi távolságra vannak. A következő lépés a metszés vonalának a bejelölése mindkét mellen.
Az emlő megkisebbítésének műtétét kizárólag altatásos érzéstelenítésben lehet végezni. A beavatkozás időtartama 21h-4 óra között lehet. Tucatnyinál is több műtéti módszer ismeretes. Ezek között az orvos az adott helyzetnek megfelelően választ. Bármelyik beavatkozást alkalmazza is, valamennyinél azonos a cél: a felesleges szövetek eltávolítása, a bőr feszessé tétele és a mellbimbó átültetése. Csak néha van szükség a mellbimbó szabad átültetésére, tehát csak néha választják le az alapjáról. Sokkal gyakoribb az emlőbimbók áthelyezése (a mamilla transzpozíciója), amikor csak magasabbra húzzuk őket. Ha az emlőbimbót szabadon kell átültetni, akkor ezzel kezdődik a műtét. A túlságosan nagy melleken a bimbóudvar is nagy szokott lenni. Ezt a sebész a műtét során a kívánt méretűvé tudja alakítani.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply