Kezdőlap / Divat-szépség / A mellkisebbítés szövődményei

A mellkisebbítés szövődményei

Az emlő megkisebbítésének legsúlyosabb szövődménye a zsírszövet elhalása (necrosisa). Ez a műtétet követő első héten alakulhat ki. Szerencsétlen körülmények között ennek a folyamatnak kiterjedt, csúnya hegképződés, sót akár emlő-aszimmetria is lehet a következménye, és ez csak újabb operációval hozható rendbe. Örvendetes módon a zsírszövet elhalása nagyon ritka. Az emlőbimbó szabad átültetése után előfordulhat az emlőbimbó elhalása (necrosisa) is. Ebben az esetben is korrekciós műtétet kell végezni, de ez a szövődmény is kivételes.
További komplikációkat okozhat a bőr zavart vérellátása, amelyre leginkább akkor kell számítani, ha túlságosan sok emlőszövet eltávolítására volt szükség. Időnként vizenyő is kialakulhat, amit meg lehet szüntetni.
Az operált beteg bizonyos mértékben maga is hozzájárulhat ahhoz, hogy a beavatkozás során elért eredmény később kerüljön veszélybe. A túlságosan nagy mértékű súlygyarapodás vagy a túlságosan gyors súlyvesztés elkerülhetetlenül kedvezőtlen hatással van a mell alakjára. Arra is gondolni kell, hogy az emlő plasztikai műtéte nem nyújthat biztosítékot arra, hogy a mell egész életen át szép marad. A kor előrehaladtával természetesen csökken az operált emlő rugalmassága is, de ez a folyamat messze nem olyan gyors, mint a nem operált nagy mell esetében. Azt pedig, hogy általában mennyire elégedettek a nők a műtét eredményével, nem utolsósorban az bizonyítja, hogy sokan vetik alá magukat egy második műtétnek, természetesen jó néhány évvel az első beavatkozás után.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás