Kezdőlap / Divat-szépség / Pigmentfoltok kezelése, elfedése

Pigmentfoltok kezelése, elfedése

A bőr pigmentációja a nők kb. 25 százalékánál okoz problémát. Van, akinek a homlokán, akad, akinek a dekoltázsán, míg másnak a kézfején látható barnás elszíneződés. A fiatal nők arcán a terhesség időszakában, a fogamzásgátló szedése, vagy bizonyos hormonok miatt úgynevezett melazmák, más néven májfoltok jelenhetnek meg. A 40 feletti nők esetében már inkább időskori foltokról van szó, az érett bőr ugyanis ekkor már nem tudja megfelelően leépíteni a festékanyagot, a melanint.
Kortól függetlenül a legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb védekezés a fényvédelem – amire nem csak nyáron és nem csak strandon van szükség. Az UV-sugárzás hatására ugyanis a bőr egyes területein túl sok festékanyag képződhet. Még könnyebben alakulhatnak ki foltok a napfény hatására, egyes gyógyszerek és bizonyos illatanyagokat tartalmazó parfümök vagy kozmetikumok lehetséges mellékhatásaként. Abban az esetben, ha nem a napfény miatt keletkeztek foltok, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni a problémával.
A speciálisan a túlpigmentált bőrre kifejlesztett kozmetikumok korlátozzák a bőr melanintermelését. Emellett a szakemberek bizonyos kezelésekkel, például mély-hámlasztással vagy fényterápiával is szinte tökéletes eredményt tudnak elérni.
Sminkeléssel halványíthatunk a foltokon, lássunk néhány példát: A halvány szeplőkhöz válasszunk erősen hidratáló korrektort, vagy folyékony alapozót. Az öregségi, a nap-, és a terhességi foltok, illetve az aknés hegek helyén kialakult barnás foltok egyénileg kezelendők, ehhez stiftes vagy ceruzás formában kapható terméket használjunk. Tegyünk pöttyöket a foltokra, ujjbegyünkkel ütögessük addig, amíg el nem fedik őket, majd finoman dolgozzuk össze a terméket az alapozóval. Válasszunk a bőrünk színénél egy árnyalattal világosabb korrektort, így biztos, hogy az alapozó feloldása után egységes lesz a bőr árnyalata. Anyajegyek, vagy extrém bőrelváltozások esetén a zöld színű ajánlott, ez biztosítja a teljes színfedést. A sminkelés technikája megegyezik az előbb említettel. Az alapozók közül az erősebb fedést nyújtó kompakt termékek az ideálisak. A maximális védelem érdekében minden típusú korrektor alá használjunk legalább 30-as faktorszámú fényvédő krémet is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply