Kezdőlap / Divat-szépség / A mellkisebbítő műtét

A mellkisebbítő műtét

Ha az emlő a szokottnál jóval nagyobb is, az még semmiképpen sem teszi szükségessé, hogy megkisebbítsük. Még ha sok nő ábrándozik is kisebb mellről, rendszerint megmaradnak a valóság talaján, és nem is gondolkodnak a műtéti korrekció lehetőségén. A vonzó női mellre vonatkozó elképzelések egyébként is annyira egyéniek, hogy a legkülönbözőbb nagyságú mellek is vonzók lehetnek. A manökeneket, akik nemritkán meglehetősen lapos mellűek, sokan csodálják, de rendszerint nem a mellük miatt: ők egyébként is kivételezett teremtményeknek számítanak. A nagyobb mellek tehát éppolyan szépek lehetnek, mint a kisebbek.
Kétségtelen azonban, hogy a nagy mell sokkal inkább és sokkal korábban hajlamos szép formája elvesztésére, különösen akkor, ha a kor előrehaladtával még nagyobbá válik. Az izomzat és a szövetek fokozatosan meglazulnak és a mell lógó lesz. Ekkor már nagyon könnyű a mell kisebbé tételére okot, magyarázatot találni. Azt a határt, amelyen túl a mellet túl nagynak lehet minősíteni, messzemenően az egyéni vélemény határozza meg. Az előző fejezetben említett adat, amely szerint az ideális mell súlya 150-250 gramm, a most megbeszélendők szempontjából sem tekinthető kötelező irányszámnak.
A feltűnően nagy mell azonban más problémát is okozhat. Ismeretesek a ruhavásárlás gondjai: egy bizonyos méreten túl a konfekció nyújtotta lehetőség, a választék egyre szerényebb lesz, még egy csinosabb melltartót is alig lehet találni, a ruhavarratás pedig közismerten lényegesen többe kerül. Bizonyos méreten túl már szó sem lehet bikiniről, se kapni, se hordani nem lehet, de más fürdőruha vagy sport-felszerelés beszerzése is nehézségeket okoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás