90 napos diéta

A legtöbb fogyókúra nagy hátránya, hogy megfosztja a fogyni kívánót az étkezés élvezetétől. Az alábbiakban ismertetett 3 hónapos diéta merőben más szisztémát követ, hiszen engedélyezi az addigi étkezési szokásaink nagy részét. Annyi bizonyos, nem kell majd éhezni és íztelen élelmet fogyasztani.
Ezt az újfajta diétát amerikai sportorvosok fejlesztették ki, mely az élelmiszerfajták szétválasztásán alapszik. Ha ezen elvek szerint étkezünk, megváltozik anyagcserénk, így garantáltan leadjuk a fölös kilóinkat.
A 90 napos diéta négy csoportra osztja az élelmiszereket; egy ciklus négy napból áll, ezek ismétlődnek szépen egymás után: fehérjenap, keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap. A sorrend nem cserélhető fel. Ezenkívül, havonta legalább egyszer víznapot szükséges tartani, mely mindig a gyümölcsnap után következzék. Evvel a módszerrel jelentősebb (legalább 10 kg) súlyleadás is elérhető. Cukorbetegek viszont nem használhatják.

Fehérjenap:
Idetartoznak a húsfélék, a tej és tejtermékek, a tojás és a szója. A bő zsírban való sütést, a szalonnát, a fűszeres kolbászt és a panírozást jobb, ha elfelejti a fogyni vágyó. Viszont bátran ehet baromfihúst, tengeri halat, sovány sajtot. A húsokhoz köretnek nyers saláta vagy savanyúság dukál, mellé pedig egyetlen teljes kiőrlésű kenyérszelet. A főételt 2 dl tésztamentes levessel öblíthető le. A vacsora szinte ugyanaz, mint az ebéd, csak szerényebb mennyiségben.

Keményítőnap:
Bármilyen, fűszerekkel ízesített zöldség fogyasztható, legyen az főzve, sütve vagy párolva, mellé barna rizs javallott.

Szénhidrátnap:
Ebédre tészta – akár pizza is – a menü, természetesen sajt nélkül. Vacsorára aztán jöhet a dőzsölés: 2 szelet torta (!) vagy 3 gombóc fagylalt, illetve egy kevés étcsokoládé is a 90 napos diéta része.

Gyümölcsnap:
Mind a négy nap gyümölcsös reggelivel indul, ami lehet, akár paradicsom is. Variálható az elkészítésük: kompót, leves, mártás, turmix és még számtalan lehetőség áll nyitva. Az unalmas ízek fűszerezéssel oldható. Néhány szem olajos maggal tehető pikánssá az étel.
Ezen a napon akár 3 kg gyümölcs is eltüntethető, csupán a banán korlátozása 2-3 darab.

Folyadékfogyasztás:
Nagyon fontos része a diétának. Iható ásványvíz, cukormentes tea, friss zöldség- és gyümölcslé. Nem tiltott a kávé mértékletes fogyasztása sem, a napi 2 dl bor pedig kifejezetten jót tesz.

Amennyiben a fentieket feltétel nélkül betartjuk, abban az esetben 3 hónap elteltével az anyagcsere oly mértékben megváltozik, hogy a leadott kilók garantáltan tartósnak bizonyulnak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás