Kezdőlap / Divat-szépség / A mellműtét feltételei

A mellműtét feltételei

Egészséges nők esetében a beavatkozásnak tulajdonképpen nincsenek ellenjavallatai. Ennek ellenére természetesen alapos kivizsgálásra van szükség. A véralvadást befolyásoló gyógyszerek szedését már két héttel a műtét előtt abba kell hagyni. Kőzvetlenül a műtét elótti napokban az elrendelt szerekkel kell tisztálkodni, hogy a bőrön lévő baktériumok számát csökkentsük.
Az emlő megnagyobbításának műtétjét elvileg akár járóbeteg-rendelésen is el lehetne végezni, de alig van olyan beteg, akinek ez lenne a kívánsága. Egyébként is tanácsos legalább egy napot és egy éjszakát kórházban tölteni, kizárólag azért, mert az orvosi ellenőrzés növeli a műtött beteg biztonságérzetét. Az intézményben töltött időtől függetlenül mindenképpen az tanácsolható, hogy a beteg szánjon körülbelül két hetet a beavatkozásra. Az első napokban ugyanis feltétlenül kímélnie kell magát, és csak 5-6 nap múlva lesz olyan állapotban, hogy könnyű munkát végezhet. A korábban megszokott élethez legkorábban 4-6 hét elteltével térhet vissza. Dolgozni legfeljebb három hét múlva kezdhet, de csak akkor, ha nem túlságosan fárasztó munkáról van szó: egyébként csak késóbb. A műtét időpontjának megállapításakor ezeket a szempontokat feltétlenül figyelembe kell venni.
Még egy fontos kérdés! A beavatkozás utáni első hat hónapban gondolni sem szabad a terhességre. A mell későbbi tejelválasztó képességét azonban nem befolyásolja az elvégzett műtét.
Az utolsó laboratóriumi vizsgálatokat a beavatkozás előtti napon el kell végezni, de a beteg belátásától függ, hogy a műtét előtti éjszakát az intézményben kívánja-e tölteni. Tulajdonképpen teljesen elegendó, ha reggel, a műtét előtt jelentkezik a kórházban. Az operációt helyi érzéstelenítésben is el lehet végezni, de a betegek jórésze inkább az altatást választja.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás