Kezdőlap / Állatok / Kutya / A Mopsz, aki úgy tud nézni…

A Mopsz, aki úgy tud nézni…

MOPSZ csupa nagybetűvel. Édes, aranyos, vidám kis kutya. És úgy tud nézni a gülü szemeivel, hogy azonnal mindent megengedsz neki! Igazi kényeztetni való jószág, imád kirándulni, lelkesen megvár akár kisebb lakásban is, biztonságban tudhatod tőle a gyerekeidet, mert az agresszivitásnak még a csírája sincs benne. Tömpe pofácskája és kunkori farka azonnal mosolyra fakaszt, ha látsz egyet. Olyan csúnya, hogy már szép! Ha úgy döntesz, hogy szerzel egy példányt, biztos, hogy hosszú évekre ellátod magad vidámsággal. Olyan nincs, hogy egy ilyen kutyus mellet szomorkodj. Ha depis vagy azonnal az öledben terem és csak néz, csak néz az átható, hatalmas szemeivel, egészen addig, míg már nem bírod ki nevetés nélkül és dögönyözni nem kezded.
Olyan turmix fajta, mert bár kicsi, de annál nagyobb a szíve, kicsit ráncos is, mint a Shar pei kutyák, nagyon hasonlít (nem véletlenül) az Angol buldogra és olyan imádni való, mint bármelyik társasági kutya. Tökéletes választás minden családba, kisebb gyermekek, idősebb nagyszülők, elfoglalt menedzser típusú szülők, egyedülálló szinglik, vagy maguknak való nagymenők mellé is. Ezt a kutyát nem lehet, nem szeretni! Tartható lakásban és kertben, cipelhető ölben, hurcolható kerékpáros kosárban. Veled tart, ha futni indulsz, bár az iramot nem fogja sokáig bírni, csupán a lelkesedése hajtja. Visszafele viszont isteni edzőtárssá válik, mert a bicepsz alakításáról Ő fog gondoskodni, miközben cipeled haza az akár 10 kilós hátsóját.
Mindenkinek ajánlom, aki szeretné megosztani a szívét egy szörcsögő, röfögő, horkoló és álmában pukizó kutyussal.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ainu

Középtermetű japán spiccszerű kutya. Felépítése erőteljes, ugyanakkor zömök. Feje hegyes, pici. Fülei kicsik, hegyesek, és felállnak. Szeme nagy, …

Hozzászólás