Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / A nők mumusa – a hüvelygomba

A nők mumusa – a hüvelygomba

Minden 3-4. nő találkozott már életében azzal a jelenséggel, amikor viszkető, égő érzést észlel altesti tájon, amelyet sok esetben váladék, fehér folyás kísér. A köznyelv ezt hüvelygombának hívja. Célzott reklámok hívják fel a nők figyelmét arra, hogyan lehet kezelni, illetve csökkenteni, valamint megszüntetni ezt a kellemetlen tünetet.

Azonban kevés szó esik arról, hogyan, miképp lehet megelőzni ezt a nem csupán esztétikailag, hanem az életminőséget is negatívan befolyásoló hívatlan „vendéget”. Kevés szó esik még a női lapokban is arról, hogyan kell helyesen tisztálkodni ama kényes területen. Dívik a tanga, fél tanga korszaka. A médiából árad a nőkre a nyomás, hogy ilyet kell viselni, hogy úgymond nőnek érezze magát az ember lánya. Ugyanakkor szakemberek (nőgyógyászok) hívják fel a figyelmet arra, hogy ezt a falatnyi „csodát” csupán alkalomszerűen szabadna hordani. Előnyben kellene részesíteni a fehér pamut, bőrbarát, szellős, nem szoros női alsóneműt és a megfelelő intim higiéniát. Külön törülköző használatát javasolnak e testrészre, valamint a kommersz kozmetikumok kerülését és speciális mosakodó szer használatát.

A hüvely különleges flórával rendelkezik, amely, ha megbomlik, akkor felborul a védekező mechanizmus, és védtelen lesz a kórokozókkal szemben. Létezik egy speciális termék, amely szolgálja mind a megelőzést, de ha már bekövetkezett a baj, ha megjelent a hüvelygomba, hatásosan felveszi a harcot ellene. Ez egy magyar fejlesztésű habtej, amelynek szamár-kancatej összetevője eredményesen szolgálja a hüvely védelmét. Ajánlható intim együttlét, menstruáció, strandolás, sportolás esetére, de mindennapi használatra is. A magabiztos megjelenéshez nemcsak a vonzó külső, hanem e testrészünk tiszta, egészséges volta is hozzátartozik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Folyás

A hüvelyt a hüvelynyálkahártya átlátszó, híg váladéka tartja nedvesen. A váladék mennyisége változó. Tüszőrepedéskor, terhesség …

Hozzászólás