Kezdőlap / Egészség és fitness / Férfi problémák / A szexuális kudarcélmény

A szexuális kudarcélmény

Amikor a férfi feleségéhez vagy társához közeledik életük intim pillanataiban, vagy találkozik egy csábító nővel, aki szintén elcsábult, rendszerint rövid időn belül erekcióba lép a hímvesszője. Bizonyos helyzetekben sajnos előfordul, hogy érzéketlen marad és nem reagál semmilyen ingerre, s még a segítségül hívott fantáziálásnak is ellenáll.
A kellemetlenség nem mindig azonos módon jelentkezik: a merevedés teljesen hiányozhat, de létrejöhet a szokásos módon, és közvetlenül a behatolás előtt hirtelen megszűnik. Ugyanúgy az is előfordulhat, hogy aktus közben mondja fel a szolgálatot. A nő ilyenkor durván becsapottnak érzi magát, boldogtalan vagy frusztrált és a sírás vagy a nevetés környékezi. A férfi számára ez a helyzet egyszerűen borzalmas, bénító és legszívesebben elsüllyedne a szégyentől. Ez a zavart és kellemetlenséget okozó jellegzetes eset minden férfire vonatkozik. még azokra is, akik eddig meg tudtak felelni partnerük igényeinek, és akik igencsak meglepődnek, hogy velük ilyesmi előfordulhat. Annál Inkább nevetségesnek érzik magukat és annál inkább megdöbbennek, minél csinosabb, kívánatosabb a nő.
Semmilyen ésszerű magyarázatot nem találnak arra, hogy mi juttatta ebbe a megalázó helyzetbe őket.
Minek köszönhető ez a csőd?
Ennek a kudarcnak rengeteg oka lehet, de mindegyik azonos hatást vált ki: a férfi túlzott aggodalmát, mely szexuális működésének bénulásához vezet.
Feszültségek, gondok, látomások
A stressz minden fajtája kiválthatja a merevedés elmaradását, például szakmai sikertelenség, gyermek vagy szülő okozta súlyos probléma, veszekedés a házastársak között, csalódás stb. Azonban előfordul, hogy egyetlen konkrét ok sem deríthető ki, ellenkezőleg, úgy tűnik, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, a merevedési zavar mégis jelen van. Fel lehet azonban hozni olyan okot, amely sokkal közvetlenebbül kötődik a szexuális kapcsolathoz, például a nemi betegségtől való félelem, egy mozdulat vagy a nő viselkedése a légyotton, ami egy múltbéli – lelki traumával járó – helyzetet idéz fel a férfi számára.
Még összetettebben, a férfit erősen hatalmába keríthette a partnere vaginájának kevéssé izgató „veszélyes” bensője. Ilyenek például a ,,harapós vagináról” szőtt ábránd-képek. Végül az is okozhatja azt a megmagyarázhatatlan és bántó érzést, hogy társnője most nem kívánja őt annyira, mint előző alkalmakkor, vagy az első találkozásnál sem ment minden úgy, ahogyan ő azt hitte. Ez a merevedési defekt első megközelítésben gyakran érthetetlen marad. Csak egy hosszan tartó pszichoanalízis (lélekelemzés) adhat magyarázatot lehetséges okaira. A férfit azonban általában semmilyen észérv sem bírja rá erre, hiszen a következő közösülések vagy egy másik nővel létrejövő aktus egy csapásra problémamentessé válik.
Feltehetnénk magunknak a kérdést, miért van az, hogy ha a lelki okok ilyen köznapiak és ennyire számottevőek, miért nem gyakoribbak a merevedési zavarok. Valójában így is elég gyakoriak, de nagy szerencsénkre csak átmenetiek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfiak kopaszodása

A férfiak zöme tapasztalja fájóan, hogy először a homlokuk magassága nő meg. Többen kétségbeesetten fedezik …

Leave a Reply