Kezdőlap / Szívinfarktus / A szívinfarktus megelőzése

A szívinfarktus megelőzése

A szívinfarktus oka, hogy oxigénhiányos állapot lép fel a szívben, amit rendszerint a vérellátás hirtelen hiánya okoz. Ez vérrög kialakulása miatt következhet be, ami az egyik szívben lévő eret elzárja. A szívinfarktus gyakrabban jelentkezik férfiaknál(és az életkor előre haladtával is nő az esély), mint a gyengébb nem képviselőinél. Csökkenthetjük az infarktus esélyét, azzal ha egészségesen élünk, odafigyelünk testsúlyunkra, nem dohányzunk, és sokat sportolunk. Fontos a kiegyensúlyozott étrend is. Kifejezetten oda kell figyelni, ha a családban már volt több infarktusos eset, vagy ha magas a vérnyomás. Jót tesz, ha stressz mentes a környezetünk, és nem tesszük ki magunkat megerőltető munkának.
Általában az infarktus minőségétől, és a kezelésig eltelt idő mennyiségétől függ a beteg további állapota. Sajnos néhány esetben a szívinfarktus halálos kimenetelű lehet, míg mások szíve maradandó károsodást szenved. De mint más betegségeknél, ennél is tehetünk megelőző intézkedéseket azzal, ha jobban odafigyelünk magunkra, egészségesen élünk, és csökkentsük a lehetőségét is az esetleges rizikós tényezőknek. (pl. dohányzásról való leszokás) Fontos hogy minden körülmények között legyünk körültekintőek, mert a szívinfarktus bármikor, és bárhol jelentkezhet, akár pihenés közben is! Ha a tünetek (hirtelen erős fájdalom a mellkas, nyak, és bal kéz tájékán; nehézlégzés, félelemérzet, magas pulzusszám, reszketés) valamelyikét tapasztaljuk, azonnal hívjunk mentőt, vagy szállítassuk be magunkat a kórházba. Jobb megelőzni és elkerülni a bajt, és ha szakértők vesznek körül, csökken a betegség előfordulásának esélye.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szívinfarktus után

Az infarktuson átesett emberek jelentős életmódváltással számolhatnak miután kijöttek a kórházból, ezen felül pedig azt …

Hozzászólás